En av de viktigste ukene i sesongen

For de største klubbene er seier i Champions League den høyeste prioriteten de har. Dette gjelder særlig for klubber som PSG og Bayern München, som er forventet å bli seriemestre i sine respektive ligaer. Disse to skal denne uken ha veldig overkommelig motstand. Dette gjelder også for Manchester United, Liverpool og Barcelona. Andre store klubber skal spille langt vanskeligere kamper, og her ser vi på noen av de viktigste.

 

Hvordan skal Conte og Di Francesco prioritere?

For Chelsea har ikke starten på Premier League 2017/18 vært noen drøm. Etter ti runder ligger de på fjerdeplass med ni poeng opp til Manchester City. I Champions League har det gått vesentlig bedre. Der ligger de på toppen av gruppe C med syv poeng på tre kamper. Men med Roma og Atletico Madrid som konkurrenter i gruppen kan de på ingen måte begynne å senke skuldrene. Det gjelder særlig siden denne tirsdagens motstander er Roma – laget som ligger på andreplass med fem poeng.

Heller ikke de har helt klart å følge opp fjorårets sesong enn så lenge. Men med kun fire poeng opp til byrival Lazio er det definitivt mye de kan oppnå. Denne situasjonen gjør det legitimt å spørre seg hvordan lagets managere skal prioritere fremover. Ingen av dem har råd til poengtap i hjemlig liga. Med Fiorentina og Manchester United som motstandere kommende helg kan det bli gjort noen beinharde prioriteringer denne uken.

Med 3-3 som resultat i tilsvarende oppgjør i Roma er det fristende å satse på en målrik kamp. 2,65 i odds på over 3,5 scorede mål i denne kampen er nok til at vi ser på det som en god innsats.

 

To serieledere møtes

I Serie A og Premier League er det ikke mye som har forandret seg siden Manchester City og Napoli møttes i forrige runde. Det betyr at det fremdeles er to serieledere som skal kjempe om poengene i Napoli på onsdag. Men mens forskjellen mellom dem i deres respektive ligaer er lik null har det vist seg å være stor forskjell på hvordan de presterer i Champions League.

Maradonas tidligere klubb har kun vunnet mot Feyenoord så langt, mens det har blitt tap mot Shakhtar Donetsk og Manchester City. Et tap i denne kampen vil bety at de vil ligge ni poeng bak City og antageligvis seks bak ukrainerne. Det gjør dette til en av de aller viktigste kampene de skal spille denne sesongen, om ikke den aller viktigste. Her bør Hamsik, Mertens og Reina være ekstremt fokusert.

Mens Napoli ikke venter veldig vanskelig motstand i neste serierunde må Manchester City ha den kommende kampen mot Arsenal i mente. Begge lag bør satse på å gå hardt ut med en gang. Derfor synes vi oddsen på 3,20 på at det blir scoret flest mål i første omgang er meget god.

 

To som må kjempe knallhardt

For Real Madrid og Tottenham er situasjonen i hjemlig liga en litt annen enn de hadde foretrukket. Selv om skuffelsen selvsagt er langt større for den spanske kongens lag enn det den er for spurvene fra Nord-London. Å ligge et stykke bak serielederen er noe Tottenham mildt sagt er godt vant til. For Real Madrid er det ikke noe de er komfortable med. Heldigvis for sistnevnte kan de i det minste kaste alt inn i denne kampen, som kommer mellom møtene med de to nedrykkskandidatene Girona og Las Palmas.

Heller ikke Tottenham har all verdens å spare krefter til da det er Crystal Palace som venter dem i helgens runde i Premier League. Harry Kane vil nok være klar til denne kampen selv om han ikke spilte i helgens kamp mot Manchester United. Men vi kan ikke være sikre på dette enda. Til tross for at oppgjøret i Madrid endte uavgjort har vi problemer med å se for oss at Tottenham vil klare dette to ganger på rad. Da fremstår en odds på 2,13 for borteseier ganske godt.

 

Reddet seg sist

Før oppgjøret mellom Juventus og Sporting Lisboa i Torino spådde vi at kampen kunne ende uavgjort. Vi var utrolig nær ved å få det tipset til å gå inn. Først helt mot slutten av kampen avgjorde Juventus slik det var forventet at de skulle. Nå skal de opp mot den samme gjengen på nytt.

Siden den gangen ser det ut til at Den gamle damen har kommet til seg selv igjen, med tre seiere på rad i Serie A, mot Udinese, SPAL og AC Milan. Det har også blitt to seire på Sporting Lisboa siden sist. Men nå som Juventus både er advart og ser ut til å ha kommet til seg selv igjen tror vi denne kampen skal gå greit inn til borteseier til 2,07 i odds.