Et derby gjør ligacupen viktigere

I en uke uten Champions League blir det litt forskjellig på midtukekupongen. Denne uken er det Serie A som tar mest plass – med åtte av kupongens 12 kamper. Av de fire øvrige kommer to fra den engelske ligacupen og to fra den tyske cupen. Ligacupen er som kjent en litt vrien nøtt å knekke i og med at de store klubbene ikke legger all verdens innsats ned i den. Men når det er derby i London øker viktigheten fort. Her går vi gjennom to av kampene på denne ukens kupong og forteller våre tanker om dem, mens de øvrige hovedtipsene blir lagt ut i grafikken nederst. På den måten kan du selv fylle ut garderingene du tenker deg.

 

Tottenham – West Ham

Etter at hjemmelaget ga juling og bortelaget fikk juling mot henholdsvis Liverpool og Brighton i Premier League denne helgen ville tipset ha vært en soleklar H om dette var en kamp i Premier League. Men i ligacupen er det hele langt mer åpent. Vi har allerede kommet helt til åttendedelsfinalen, og det er dermed kun nødvendig med fire seire for å sikre seg et trofe denne sesongen. Men begge lag bør ha nok annet å prioritere.

For Slaven Bilic bør fokuset nå være å komme seg opp fra den nedrykksstriden det ikke skulle være nødvendig for Hammers å delta i. Tottenham må selvsagt fokusere alle krefter på å bli med i toppen av Premier League samtidig som de må legge alle krefter inn på en god forestilling i Champions League. Sett i det perspektivet blir dette en ganske uviktig cup for begge lag.

I Premier League er det først og fremst lagene på midten av tabellen som får godt utbytte av denne turneringen. For de andre er den mest av alt i veien. Men siden dette er et derby vil det nok bli stilt et bedre og mer motivert mannskap enn det ville ha vært om det var to andre lag som møttes.

Harry Kane gikk i går ut i kampen mot Liverpool med smerter i låret, og selv om alt tyder på at han er i helt fin form tør vi vedde på at Tottenham ikke vil gamble med å starte med han i denne kampen. Det at de har Manchester United på lørdag og Real Madrid neste tirsdag som sine neste motstandere får oss til å føle oss ganske sikre på at vi ser et amputert lag fra start. I en slik sammenheng blir det for mange variabler til at vi vil si noe altfor sikkert. Selv om all sunn fornuft i en annen sammenheng ville tilsi en H i denne kampen er vi nødt til å bruke en helgardering.

 

RB Leipzig – Bayern München

Situasjonen i denne kampen fra DFB Pokal, som er den tyske cupen, er på mange måter ganske lik den vi har sett på i Tottenham – West Ham. Med det unntak at vi her ser to lag som kjemper i toppen av Bundesliga i tillegg til å være med i Champions League. Men mens Bayern München ikke trenger å ha et altfor skarpt fokus for å komme videre fra en gruppe med Anderlecht, Celtic og PSG må RB Leipzig legge alle krefter til for å komme videre fra en gruppe med Besiktas, Porto og Monaco. Dette kommer selvsagt i tillegg til ligaspillet. Der ligger disse lagene på henholdsvis tredje- og fjerdeplass med 19 og 20 poeng. Dortmund ligger på førsteplass med 20.

Selv om de begge har mer enn nok av andre turneringer å fokusere på frister nok en seier i denne kampen veldig ­– og cuptrofeet ikke i noen mindre grad. Etter den veldig dårlige sesongåpningen ble Carlo Ancelotti byttet ut med Jupp Heynckes som trener for Bayern München. Motivasjonen for å vise at alt er forandret bør være veldig sterk nå. Bayern München har nok dessuten falt litt bak PSG, Barcelona og Real Madrid i Champions League. Dette gjør at det å ta en dobbel i Tyskland kan være det som må til for å gjøre supporterne fornøyd med sesongen.

RB Leipzig er på sin side på jakt etter trofeer som kan begynne å bli satt inn i skapet. De har nok ikke håp om titler i noen andre turneringer denne sesongen. Da er det tross alt i cupen de er nødt til å prioritere. Alt i alt må vi holde Bayern München for å være favoritter i denne kampen. Men usikkerhet rundt prioriteringene gjør at vi også må gardere med en U.

 

Tippekupongen midtuke

Tottenham – West Ham
H U B
Chelsea – Everton
H U B
RB Leipzig – Bayern München
H U B
Werder Bremen – TSG 1899 Hoffenheim
H U B
Juventus – Spal 2013
H U B
Genoa – Napoli
H U B
ChievoVerona – Milan
H U B
Roma – Crotone
H U B
Bologna – Lazio
H U B
Fiorentina – Torino
H U B
Cagliari – Benevento Calcio
H U B
Sassulo – Udinese
H U B

 

Legg igjen en kommentar