Siste kamp for Slaven Bilic?

På denne ukens lørdagskupong er det vanskelig å finne de helt jevne toppkampene i Premier League. Men vi har i alle fall en veldig spennende og viktig bunnkamp på Selhurst Park å se frem til. I Eliteserien får vi derimot se et oppgjør mellom to lag som for ikke lenge siden kunne se ut som topplag, men som nå har falt et godt stykke ned på tabellen. I Championship får vi som vanlig en rekke med uforutsigbare kamper. Her går vi gjennom hver eneste kamp og forteller hva vi tenker om dem. Om du velger å bruke våre garderinger vil denne kupongen koste deg 216 kroner.

 

Haugesund – Brann

Selv om begge lag hører til på Vestlandet er nok oppgjøret litt for utradisjonelt til å kunne kalles et derby. Men med Vikings vei ut av Eliteserien kan vi nok begynne å snakke om dette som det nye Best-i-vest-derbyet.

Å si at det er et lite imponerende Brann som kommer til denne kampen som bortelag ville være en underdrivelse. Bergenserne har rett og slett tapt alle sine fire siste kamper. Dette har kastet en sølvkandidat ned på femteplass med syv poeng opp til Molde på andreplass. Det er heldig for dem at laget de skal møte ikke har vært altfor mye å skryte av heller. På de fire siste kampene har Haugesund vunnet en og tapt tre. Dette har sendt dem ned på en poengsum som nok gjør dem ute av stand til å kjempe om bronse denne sesongen. U ser ut som et godt utgangspunkt for denne kampen, men vi må faktisk helgardere.

 

Bournemouth – Chelsea

Joshua King og hans lagkamerater ligger fremdeles på nedrykksplass. Veldig mye tyder på at de har tenkt å forbli der i store deler av sesongen. Selv om de har fått en liten opptur ved å slå Stoke i forrige runde og Middlesbrough i ligacupen på tirsdag har det vært langt mellom oppturene i ligaen. To seire er alt de har klart å skaffe seg på ni runder. Dette er ikke godt nok. Erik Thorstvedt er nok også fornøyd med å kunne konstatere at Joshua King fremdeles står med kun ett ligamål.

Men i de siste rundene har det vært tegn til forbedring. I tillegg til de to nevnte seirene ble det kun 1-0 borte mot Tottenham. I runden før det ble det uavgjort mot Leicester City. Vi må faktisk tilbake til 9. september for å finne den siste kampen de tapte med mer enn ett mål, så det er ikke helt håpløst. Det betyr at selv om vi selvsagt må holde Chelsea som store favoritter og sette en B på denne kampen tør vi ikke å la den stå helt for seg selv. Vi garderer også med en U.

 

West Bromwich – Manchester City

Om bildet så langt stemmer kan det se ut til at vi risikerer å se et Manchester City som kommer seg så langt vekk fra de andre i løpet av den første halvdelen av sesongen at den neste halvdelen i realiteten vil miste veldig mye av sin spenning. Med 32 mål, ti mer enn Manchester United på andreplass, og fem poeng ned er det mye som tyder på at Pep Guardiola nå endelig kan vise at han også presterer med klubber som ikke er i overlegen stand når han kommer ­– slik tilfellet var med Barcelona og Bayern München.

Hva West Bromwich skulle ha å stille opp med i denne kampen er vanskelig å si. De begynte godt, men nå må vi faktisk helt tilbake til 19. august for å finne siste ligaseier. De syv poengene de tok i første runde har, sammen med en god porsjon uavgjort, holdt dem unna nedrykkssonen. Men nå er det bare to poeng ned til Everton på 18. plass. Vi synes det virker veldig lite sannsynlig at The Baggies skal ta denne. Tippetipset anbefaler en ren B.

 

Liverpool – Huddersfield

Det er ofte slik at det er de uventede lagene som til slutt klarer å slå de store når de har gått gjennom en lang rekke med ubeseirede kamper. Denne gangen var det Huddersfield som endelig fikk slått Manchester United. For et nyopprykket lag som nå ligger på 11. plass er det en stor prestasjon. Det betyr faktisk at de kun ligger ett poeng bak Liverpool. De ligger med sine 13 poeng på niendeplass. Man skal være veldig forsiktig med å legge for mye i slike overraskende enkeltseire – Huddersfield kommer nok ikke til å ta seier på seier mot de store denne sesongen.

Men Liverpool har problemer. I løpet av sine siste seks kamper i Premier League og Champions League har det kun blitt to seire. De kom mot Maribor og Leicester. Helgens 4-1 tap for Tottenham er dog deres eneste tap. Da sitter vi altså igjen med tre uavgjort. Selv om to av de tre motstanderne det har blitt poengdeling mot, Spartak Moskva og Manchester United, er veldig verdige motstandere er dette små tall for et lag som Liverpool. Selv om hovedtipset må bli H setter vi helt klart en U som gardering her.

 

Watford – Stoke City

Om det er Manchester City som har imponert mest i sesongåpningen må vi peke på Watford som det mest overraskende. Det ble tap mot Chelsea i forrige runde, men etter ni runder er det bare det andre tapet de har gått på så langt i sesongen. Det har sørget for at de nå ligger på en sjetteplass. Det ser i det minste ikke ut til at elgene skal trenge å være redde for å bli en del av noen nedrykksstrid denne sesongen. Det kan bety at de vil satse hardt på FA Cupen når den tid kommer, og det blir gøy.

Stoke er laget som tar poeng fra de de store, med seier mot Arsenal og uavgjort mot Manchester United. Men sett under ett er det ikke mye å skryte av. Det er kun målforskjellen som holder dem over nedrykksstreken. Med den formen disse to lagene har vist så langt i sesongen setter vi en ren H på denne kampen.

 

Arsenal – Swansea

Med unntak av det allerede nevnte tapet for Watford for to runder siden ser Arsenal ut til å ha kommet seg omtrent dit de skal være. 2-5 borte mot Everton er noe som lover godt for sesongen fremover for The Gunners. Selv om vi alle vet at det å vite hvordan det vil gå med Arsenal er en umulig oppgave. Tirsdagens ligacupkamp mot Norwich ble utrolig morsom. Her var 17 år gamle Eddie Nketiah kampens store stjerne. Vi får nok neppe se så mye mer til ham riktig enda, men hans tid kan definitivt komme.

For Swansea ser det ikke ut til å gå veien på samme måte. Selv om waliserne i utgangspunktet skal være fornøyde med å ligge over streken er det kun målforskjellen som holder dem der. Vi lot oss imponere av 0-0 borte mot Tottenham. Men etter det har det kun blitt to seire på seks kamper i ligacup og Premier League. Mot en annen nedrykkskandidat, Leicester City, ble det tap i forrige runde. Vi setter en ren H på denne også.

 

Crystal Palace – West Ham United

Det største West Ham har oppnådd på denne siden av årtusenskiftet er kanskje å bli den utkårede klubben i hooligan-filmen Green Street fra 2005. Til tross for at vi står på at deres tropp og deres klubb er god nok til å holde seg godt unna nedrykksstriden så klarer de ikke å få til dette. Det stygge tapet hjemme for Brighton i forrige runde bekreftet dette til gangs. Nå kan det virkelig være kort tid til Slaven Bilic kan komme til å måtte finne seg en ny klubb å trene.

Om det skulle bli tap for Crystal Palace tror vi nok at hans dager er talte. Men om det blir tap er vi langt mer usikre på. Etter den veldig overraskende seieren hjemme mot Chelsea for to runder siden ble det tap mot Newcastle i forrige runde. På tirsdag tapte de for Bristol City i ligacupen. Palace kommer selvsagt ikke til å gå gjennom sesongen med bare tap. En kamp som dette er en god kandidat til å være en av dem de tar poeng i. Vi setter U som hovedtips, men siden alt kan skje er dette en kamp som roper helgardering.

 

Cardiff City – Millwall

Mens The Hammers gjør det langt under pari i Premier League gjør ikke erkerivalene deres det så aller verst i Championship. Etter 13 kamper ligger de på 15 plass med fem poeng ned til Birmingham på den første nedrykksplassen. Dette er absolutt godkjent for det som i utgangspunktet er en nedrykkskandidat. Forrige runde ble det også en veldig velkommen seier mot nettopp Birmingham. Etter to tap på rad gjorde det meget godt.

Med 4-4-5 i statistikk er Millwall et veldig jevnspilt lag. Dette gjør det litt vanskelig å vite hvor man har dem. Cardiff vet man derimot bedre hvor man har. Med åtte seire på 13 runder ligger waliserne på andreplass med to poeng opp til ulvene. De siste tre rundene har dog vært merkelige. Forrige helg ble det seier mot Middlesbrough, mens det ble tap for Birmingham og uavgjort mot Derby i de to forrige rundene. Dette får oss til å mene at vi må gardere med en U i tillegg til hovedtipset H.

 

Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers

Med kun to tap på 13 kamper er Wolves et av lagene som imponerer mest i det engelske ligasystemet for tiden. På tirsdag holdt de Manchester City helt til straffer i ligacupen. I rundene før det tok de tre strake seire. Det kan se ut til at vi har en stor opprykksfavoritt i Håvard Flo sin tidligere klubb.

Queens Park Rangers sine mange norske supportere er nok derimot ikke like fornøyde. Kun tre seire og hele seks uavgjort på 13 kamper er ikke bedre enn at det skaffer dem en 17. plass i Championship. Det er lite for en klubb av deres størrelse. En kamp mellom to lag på hver sin side av tabellen slik dette er får oss til å sette en ren B, for vi trenger en gardering i neste kamp.

 

Norwich City – Derby County

Her er det to meget jevne lag som møtes. Norwich slo sine erkerivaler Ipswich i Old Farm derby i forrige runde. Derby kunne innkassere et nytt Brian Clough Trophy da de slo Nottingham Forest for noen runder siden. Tabellsituasjonen er meget lik. Norwich ligger på sjetteplass med 22 poeng. Derby ligger på niendeplass med 19 poeng og en kamp mindre spilt. Mens Norwich er ubeseiret siden 26. august gikk Derby på to tap på rad i midten av september (en i Championship og en i ligacupen). Men de er ubeseiret siden den gang. Norwich må dermed få et favorittstempel. Vi setter H som hovedtips, men en helgardering er nødvendig i denne kampen.

 

Fulham – Bolton Wanderers

Nesten like dårlig som Crystal Palace i Premier League har Bolton vært i Championship. De ligger på en suveren sisteplass med seks poeng etter kun å ha vunnet én eneste liten kamp. Dette var hjemme mot Sheffield Wednesday for to runder siden. Selv om de faktisk kommer til denne kampen med hele to kamper på rad uten tap har vi ikke akkurat noen stor tro på at to vil bli til tre for et lag som dem. Et Fulham på 10. plass med fire poeng opp til playoffplass vil være ekstremt motivert til å klatre, og det vil de nok også gjøre. Tipp H.

 

Sunderland – Bristol City

Men de nyopprykkede fra Stadium of Light gir Bolton hard konkurranse i kampen om å være divisjonens dårligste lag. I likhet med dem har The Black Cats kun tatt én eneste seier. Bristol City er derimot i høyeste grad med på kampen om opprykk fra Championship. Selv om forrige rundes tap mot Leeds sendte dem ned på den siste playoffplassen. Før den tid hadde bortelaget dog ikke tapt siden de møtte Birmingham den 12. august. Dette betyr at de kun har tapt to kamper så langt i år. Vi får nok ikke se det tredje i denne kampen. Vi føler oss trygge på å sette en ren B.

 

Tippekupongen lørdag

Haugesund – Brann
H U B
Bournemouth – Chelsea
H U B
West Bromwich – Manchester City
H U B
Liverpool – Huddersfield
H U B
Watford – Stoke City
H U B
Arsenal – Swansea
H U B
Crystal Palace – West Ham United
H U B
Cardiff City – Millwall
H U B
Queens Park Rangers – Wolverhampton Wanderers
H U B
Norwich City – Derby County
H U B
Fulham – Bolton
H U B
Sunderland – Bristol City
H U B