Tøft for britene i Champions League

At landslagspausen er over betyr ikke at vi ikke får mer europeisk fotball – tvert imot. Champions League er tilbake tirsdag og onsdag, og det som fremstår helt klart er at de britiske lagene vil få det ekstremt tøft. Verst vil det nok gå utover Celtic, som skal til Tyskland for å spille bortekamp mot Bayern München. I en gruppe som i tillegg inneholde PSG er det nok ikke mange som levner Brendan Rodgers mange sjanser. Men ingen unntak er uten regel. En tur til Slovenia for å møte Maribor bør Liverpool klare uten altfor store problemer.

 

Serieleder mot serieleder

Med mindre Napoli går på sesongens første tap når de skal møte Roma denne helgen ser det overveiende sannsynlig ut at tirsdagens kamp på Ethiad Stadium vil være mellom serielederne i to av Europas aller beste ligaer. I en gruppe som også inneholder Feyenoord og Shakhtar Donetsk er Manchester City og Napoli skyhøye favoritter til å gå videre. Men det å komme på førsteplass kan bli livsviktig i kampen om å komme langt i Champions League 2017/18.

Manchester City har fått et godt forsprang etter at Napoli tapte for Shakhtar Donetsk. Men at Marek Hamsik og kompani skal ta tre poeng og dermed få overtaket skal ingen se bort ifra. Oddsen satt på borteseier til 5,10 virker som et langskudd. Men både det og 4,65 på uavgjort frister langt mer enn 1,64 på hjemmeseier. Så sikker er ikke denne kampen for City. Vi satser på uavgjort.

 

Et storlag i motvind

Tottenham skal reise til Spania for å møte Real Madrid. Selv om den spanske kongens lag har tatt seks poeng i Champions League ser de ikke altfor overbevisende ut om vi ser sesongen under ett. I Primera Division har de allerede havnet langt i bakleksa med ett tap og to uavgjort på syv kamper. De ligger nå på femteplass med syv poeng opp til Barcelona. Seieren mot Dortmund i forrige runde var veldig solid. Og selv om Tottenham har etablert seg som et europeisk storlag har vi vanskelig for å spå annet enn at Real Madrid vil stå med ni poeng etter denne kampen. Vi setter pengene på uavgjort med 0-2 i handicap til 4,10 i odds.

 

Overkommelig i Portugal

Til tross for at Benfica er en tøff motstander er det vanskelig å se for seg noe annet enn at Manchester United bør vite hva de går til her. Det gjelder selvsagt for portugiseren Jose Mourinho i særdeleshet. Av de tre store i Portugal – Porto, Sporting Lisboa og Benfica – er det Uniteds motstandere som har kommet dårligst i gang. På åtte kamper har de tapt en og spilt to uavgjort. Dette har plassert dem på en tredjeplass med fem poeng opp til Porto. Det er litt for mye på litt for kort tid. Hjemmefordelen deres vurderes nok litt for høyt hos Betsafe. Vi synes 1,82 i odds på seier til Manchester United i en kamp som dette tross alt er ganske så god uttelling.

 

Besøk fra den evige stad

Selv om Roma nok er den byen som har satt sterkest preg på europeisk historie er det ikke den byen som har satt sterkest preg på den europeiske fotballen. På onsdag kommer AS Roma, som i fjor overrasket mange med å komme på andreplass i Serie A, på besøk til London for å møt Chelsea. Sesongåpningen deres har vært brukbar i år også. Francesco Tottis tidligere klubb ligger nå på femteplass med fire poeng opp til Inter og Juventus på andre- og tredjeplass med 19 poeng hver og seks poeng opp til Napoli på førsteplass.

Men Roma har en hengekamp å gå på, så de har alle muligheter til virkelig å melde seg på i toppen av Serie A. Chelsea har, som sine bybrødre Tottenham og Arsenal, kommet et stykke bakpå i Premier League og har tre poeng opp til klubbene i Manchester før helgens runde. Men i Champions League gjør de det de skal, med det siste sparket på ballen som avgjørelse mot Atletico Madrid som høydepunkt. 1.70 i odds på hjemmeseier føles fair i denne kampen.

 

Favoritter

To kamper er for tidlig til å si noe som helst, men kombinert med åpningen de ulike lagene har hatt i ligaen gir det en viss pekepinn. Før sesongen lot vi oss imponere mest av PSG, og det er et inntrykk som fremdeles står. Med unntak av 0-0 borte mot Montpellier har de vunnet alle kamper i både Champions League og Ligue1 denne sesongen. Det eneste laget som har gjort det bedre sett under ett er Barcelona, som har vunnet alle tellende kamper denne sesongen. Om man ser oddsen i forhold til prestasjonene virker Real Madrid og Bayern München, til henholdsvis 5,00 og 8,00 i odds, som dårlige alternativer akkurat nå. Manchester City og Manchester United til 9,60 og 12,00 i odds frister mer. Men vi har ikke noen stor tro på at det vil holde hele veien inne. Vi fortsetter å satse på PSG til 6,00.

Legg igjen en kommentar