Hvem kan ta krigerne i NBA?

De amerikanske ligaene kommer nå på rekke og rad, og nå er det NBA som står for tur. Tirsdag den 17. oktober begynner sesongen for verdens aller beste basket, og vi kan kose oss med noen lange nattetimer helt frem til den 14. april. Da får vi svaret på om det er noen som kan ta tittelen ifra Golden State Warriors. De regjerende mestrene er storfavoritter også denne sesongen, og det er ikke uten grunn. Det vi så av dem forrige sesong var et krigsmaskineri uten like. Ingenting tyder på at de er svekket foran denne sesongen. Da gjelder det å finne ut om noen andre har klart å komme seg opp på et lignende nivå.

 

Klart definert

Det er neppe så veldig vanskelig å forutse at Golden State Warriors kommer til å være der oppe og mest sannsynlig gå til playoffenes finale. Men det er vanskeligere å se hvilke av de øvrige lagene som står i første rekke til å være en god utfordrer. Mens bookmakernes odds på Golden State Warriors jevnt over ligger ganske så lavt (1,55 hos Betsafe) ligger fjorårets finaletapere Cleveland Cavaliers i en mellomposisjon med 5,75 i odds. De har omtrent like lang vei opp til Golden State som de har ned til Boston Celtics og Houston Rockets med henholdsvis 10,00 og 10,75 i odds. Det er med andre ord dannet et veldig sterkt hierarki i det området.

Likevel er det nok langt vanskeligere å forutse det faktiske utfallet enn hva oddsen gir inntrykk for. En sak som er veldig spesiell sammenlignet med tidligere sesonger er at ingen lag har skiftet trener. Det kan være et tegn på at alle klubbene er fornøyde med den fremgangen de viser og at de har tro på at de kan utvikle seg slik tingene er nå. For toppklubber som Boston Celtics, Cleveland Cavaliers og Houston Rockets er det spesielt verdt å merke seg da dette nok kan bety at de alle mener å ha funnet en metode for å vippe Warriors av pinnen.

 

Firkløverne utfordrer

Om de potensielle vinnerne under Warriors har en slik plan må den ha vært svært godt skjult, for de regjerende mestrene regnes nå som en av tidenes største favoritter foran en sesong noensinne. At Cleveland Cavaliers har mistet Kyrie Irving til Boston Celtics kan være et veldig sterkt tegn på at firkløverlaget nå er rede til å overta plassen som Eastern Conference sitt beste lag. Dette gjør 3,20 i odds på dem som vinner der til et attraktivt objekt som vi kommer til å satse på.

De har kun igjen fire av sine viktigste spillere fra forrige sesong, men kvaliteten på de som har erstattet dem må sies å være på et nivå som tar dem et hakk opp. Vi har troen på at de kan ta plassen Cavaliers hadde i fjor. Det gjør også en innsats på dem som mestere i finalerundene til 10,00 i odds til et veldig fristende objekt, i alle fall all den tid oddsen på Cavaliers er for lav til å friste som et sesongspill. Og det gjør ikke minst en innsats på Cavaliers vs. Celtics som finalelagene til 4,30 i odds til et spennende objekt.

 

De to i vest?

Ekspertene i USA er veldig delt i synet på hvorvidt det er Rockets eller Spurs som er Warriors sine største konkurrenter i Western Conference (i den grad de i det hele tatt mener at de er det). Mens Houston Rockets har anskaffet Chris Paul har San Antonio Spurs anskaffet Tony Parker. Dette er uten tvil to nysigneringer som kommer til å gi dem et løft. For de sistnevnte sin del er statusen til Kawhi Leonard et stort spørsmål. At de mistet han så tidlig forrige sesong gjør mange usikre på hvor mye bedre de vil være med han. For et lag med så mange veteraner som Gregg Popovich og LaMarcus Aldridge vil det å bli avfeid allerede før sesongstart fungere som et sterkere stimuli enn det ville være en kilde til nervøsitet.

Selv om vi har vanskelig for å se for oss at de vil slå Warriors gjør selvsagt disse innspillene det fristende å levere et sesongspill på Spurs som mestere til 13,00 i odds. Selv om oddsen på Rockets er lavere har vi nettopp av disse grunnene større tro på San Antonio Spurs. Når et lag i utgangspunktet er så mye bedre som det Warriors er, da er det heller en stor hjerne for spillet som trengs for å forstå hvordan man må gå frem for å komme rundt motstanderens fordel. Det synes vi det virker ganske så opplagt at Spurs har i langt større grad enn Rockets. Det virker helt klart som om Chris Paul alene er grunnen til at Rockets har blitt rangert foran Spurs, men vi synes ikke det i seg selv er nok til å veie opp for dette.

Legg igjen en kommentar