Siste hardkjør i Eliteserien!

Det er nå kun fem kamper igjen av Eliteserien 2017/18, men fem skal bli til fire i løpet av denne helgen. Det er det siste hardkjøret som nå settes inn, noe som særlig gjelder i kampen mot nedrykk. Men også i kampen om sølv og bronse kan vi vente oss mye action de neste rundene. Her ser vi på denne rundens nøkkelkamper.

 

Lillebror presterer best

Det de oransje på Vestlandets nordligste del har levert i siste halvdel av sesongen er det langt unna å stå respekt av. Maken til slett innsats skal man lete lenge etter. Før kampen mot de lokale rivalene som ikke ble tatt alvorlig for kun få år siden har de ikke vunnet siden juni. Det har blitt 12 tap i hele den perioden.

Kristiansund har på sin side hevet seg kraftig. Det er nå fire poeng ned til nettopp Aalesund som ligger på playoffplassen med like mange poeng som Tromsø. Når et lag som nettopp har slått Brann 0-4 i Bergen skal møte et lag som har sluttet å vinne kamper er det ikke all verdens grunn til å lure på hva man skal satse på – særlig ikke når oddsen på seier er på 3,15. En innsats på borteseier til Kristiansund til den oddsen er Tippetipset sitt tips på denne kampen.

 

Kamp mot nedrykk og for medalje

I Sogndal er det ingen grunn til å være fornøyd med tilstanden. Nedrykksplassen har de klart å holde bak seg gjennom en hel sesong, men det er noe som kan komme til å snu veldig fort om de ikke tar seg kraftig sammen. Det er nå kun to poeng ned til Tromsø på nest siste plass. Folk i saftbygda bør begynne å bli veldig nervøse. Særlig med tanke på motstanden de skal møte hjemme denne søndagen.

Sarpsborg 08 har nå omsider falt ned bak Molde, men det ene poenger er noe de veldig fort kan komme til å ta tilbake. De har neppe tenkt å la en sølvplass de har ligget på i det aller mest av sesongens andre halvdel bare gli vekk. Borte mot et Sogndal som presterer dårlig har de en god mulighet. Også her er oddsen på borteseier fristende. 2,28 på et topplag mot et bunnlag er noe vi spår vil lønne seg.

 

Få det gullet!

Rosenborg har tronet øverst på tabellen i ensom majestet gjennom hele sesongen. Selv om de ble pustet litt for mye i nakken da de gikk gjennom en lang rekke uten seier midt i sesongen. Men nå ligger de ti poeng foran sine blåkledde rivaler. Det betyr at en seier potensielt kan gjøre mesterskapet offisielt dersom Haugesund skulle ta alle poengene fra Molde før denne kampen starter.

Om så skjer vil det definitivt være en enorm motivasjon for Rosenborg, særlig siden det vil bety at de kan sikre seg gull i Eliteserien 2017 i Bergen. Om det vil være mer gledelig for trønderne enn det vil være vondt for bergenserne å bevitne noe slikt skal vi ikke være for sikre på. Vi føler oss trygge på at en innsats på seier til Rosenborg til 2,32 i odds er et godt valg.

 

Det går nedover

Viking vant i forrige runde, men det er nok ingen i Stavanger som har så stor tro på det overnaturlige at de på ramme alvor mener at dette kan bety at plassen i Eliteserien vil bli berget. Syv poeng opp til playoff er svært mye for et lag som ikke har vunnet to kamper på rad i løpet av en hel sesong. Dette gjelder særlig når de møter et Vålerenga som kan få fjernet all teoretisk tvil om de vil beholde plassen dersom de vinner. Det får oss til å se på dette som nok en kamp der en sannsynlig borteseier er godt betalt med en odds på 2,75 for seier til Vålerenga.