NHL

I Nord-Europa er definitivt ishockey den av de amerikanske idrettene som har det største publikummet, og vi nordmenn vet svært godt at vi har eksportert størrelser som Espen «Shampo» Knutsen og Mats Zuccarello Aasen til spill i verdens klart største ishockeyliga. I tillegg har både svenskene og finnene klart å eksportere mye god kvalitet over dammen, så dette er definitivt en liga der vi i Norden har en grunn til å følge med.

Det er viktig å huske at NHL ikke er en ren amerikansk liga – av 30 lag hører syv hjemme i Canada. Blant de canadiske lagene finner vi Montreal Canadiens som er det suverent mest suksessrike av alle lagene i NHL, og det er ingenting som tyder på at de vil kunne bli vippet ned fra den tronen i løpet av en generasjon. Av de to neste lagene på listen, Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings, ligger det ene i Canada og det andre helt inntil den amerikansk-canadiske grensen, så ishockey er på mange måter canadiernes domene i Nord-Amerika. Dette bildet styrkes kraftig av at et stort flertall av spillerne i NHL er fra Canada.

I Canada er NHL den virkelig store idrettsligaen, mens den får langt mindre oppmerksomhet enn NFL, MLB og NBA i USA. Arenaene er langt mindre og pengene fra sponsorer og TV-inntekter er langt mindre. Hockey har også en langt mer konsentrert base i nordøst i USA enn det som er tilfellet med de andre ligaene, som er jevnere spredt utover landet.

For odds- og tippespillere er NHL og ishockey en type idrett som nok ligger nærmere det vi er vant til fra europeisk idrett enn mange andre typisk amerikanske idretter. Den er dermed lettere å sette seg inn i og spille på. Svært mange har dessuten en genuin interesse for hockey fra før, noe som gjør NHL til et ganske ettertraktet spillobjekt.