NBA

I motsetning til amerikansk fotball og baseball en basketball en idrett som har stor utbredelse i Europa, noe som betyr at kjennskapen til NBA nok må sies å være langt bedre enn kjennskapen til MLB og NFL. I tillegg til å være en av verdens aller mest kjente ligaer og en av de mest verdifulle varemerkene, er spillerne i NBA de best betalte idrettsutøverne i verden målt i gjennomsnittlig lønn per spiller. Den mest kjente enkeltspilleren i NBA gjennom tidene er uten tvil Michael Jordan, og han er også den best betalte idrettsutøveren gjennom tidene, med 1,7 milliarder dollar utbetalt gjennom hele karrieren. I Norge er han kanskje like kjent for å spille ball med Snurre Sprett i filmen Space Jam som han er for sin innsats i NBA.

I NBA spiller det 29 lag som er fordelt ganske jevnt utover hele USA i tillegg til canadiske Toronto Raptors. Til sammen gir dette 30 lag. Flere av disse er svært kjente på verdensbasis, slik som Boston Celtics, New York Knicks og Los Angeles Lakers. Boston Celtics og Los Angeles Lakers er de to lagene som har hatt klart mest suksess gjennom historien, men det betyr ikke at disse lagene på noen måte er de sikre vinnerne år for år – NBA er tross alt ikke den skotske toppdivisjonen i fotball.

I tillegg til nevnte Michael Jordan er det flere svært kjente navn som er tilknyttet NBA. LeBron James, Shaquille O’Neill og Magic Johnson er kanskje de mest kjente navnene i Europa, men vi skal ikke glemme at det til enhver tid er europeere som gjør det godt i NBA. Enhver litauisk arbeidsinnvandrer i Norge vil bli imponert om du forteller at du vet hvem Jonas Valanciunas og Arvydas Sabonis er, og tyskeren Dirk Nowitzki regnes som en av de beste angrepsspillerne gjennom tidene.