Hvem kvalifiserer seg?

Landslagspauser er ikke noe de fleste klubbtilhengere er altfor fornøyde med. Men selv den mest svorne landslagshater må gå med på at det å følge med på perioden der det avgjøres hvem som kommer til VM 2018 er noe helt spesielt. Hvis du ikke fikk gåsehud av reaksjonene da Skottland scoret rett før slutt mot Slovakia i går, da har du rett og slett ikke noe hjerte. Denne helgen er det flere helt avgjørende kamper vi skal følge med på. Men først må vi gratulere Tyskland og England med at det i går ble klart at de to nå er kvalifisert til World Cup 2018!

 

Det fortsetter for Island

Knøttsmå nasjoner som gjør det godt er gjerne en døgnflue, men slik er det ikke med Island. De fortsetter å kjøre knallhardt, og de har også suksess med det. Klokken 20:45 på fredag møter de Tyrkia på bortebane i det som nok kommer til å bli en helt avgjørende kamp. Mens islendingene ligger på andreplass med 16 poeng, like mange som Kroatia på førsteplass, ligger Tyrkia kun to poeng bak. Det betyr at vinneren av denne kampen vil ta et veldig stort skritt mot playoffplass, og kanskje også mot direkte kvalifisering til VM. I tillegg til Kroatia, Tyrkia og Island er også Ukraina med i racet. De ligger på fjerdeplass med 14 poeng, like mange som Tyrkia.

Island har vunnet samtlige av sine hjemmekamper denne kvalifiseringen. Men på bortebane har de kun tatt fire poeng – tre mot Kosovo og ett mot Ukraina. At de tapte mot Finland i forrige runde kan i ettertid bli stående som den kampen som kostet dem VM-plassen. Tyrkia har på sin side kun tapt poeng i én hjemmekamp – mot Ukraina for nøyaktig et år siden. Kanskje det er et tegn på at det samme vil skje i kveld? Vi har allerede anbefalt en innsats på Island som denne rundens langskudd, men de blant dere som ikke har den helt store troen på våre venner i nordvest kan heller sette penger på uavgjort i denne kampen til en odds på 3,50 hos Betsafe. Oddsen på 1,93 på seier til Tyrkia er etter vår mening for lav.

 

Dikene ryker

Om hele Europa har blitt imponert av Island har det samme kontinentet blitt tilsvarende lite imponerte over Nederland. Det som var et av verdens beste lag inntil nylig (vi minner om at de kom til semifinalen i VM i Brasil i 2014) ser ut til å ha kollapset på mystisk vis. Det hele begynte i kvalifiseringen til EM 2016. Da ble vi alle ganske sjokkerte over at de endte på fjerdeplass i sin gruppe – bak Tsjekkia, Island og Tyrkia. Det er veldig gode sjanser for at historien gjentar seg i denne kvalifiseringen. Om det ikke blir seier i Hviterussland klokken 20:45 på lørdag vil vi etter all sannsynlighet kunne vinke farvel til nederlandsk deltagelse i Russland neste sommer. Det eneste laget Nederland har slått borte så langt i denne kvalifiseringen er Luxembourg. Det i seg selv gjør Betsafe sin odds på 6,30 i Hviterussland – Nederland fristende nok til at det er verdt en innsats.

 

Skottland igjen?

Skottland ble slått ut av Norges gruppe da vi gikk videre fra gruppespillet i VM i 1998. Siden den gang har ikke skottene deltatt i noe som helst. Men det har de muligheten til å endre på klokken 18:00 på søndag. Da spiller de borte mot Slovenia, og etter seieren i går vil de være klare for playoff med en seier. Skottene ser med det resultatet ut til å ha tatt seg opp, og en skotsk seier mot et Slovenia som nok tidlig vil få beskjed om at de ikke har mulighet til å kvalifisere seg for VM er noe som er sannsynlig nok til at vi tror på en borteseier til 2,75 i odds i denne kampen.

Legg igjen en kommentar