Hard kamp om sølv

Alle som fulgte norsk fotball på 90-tallet vet hvordan det er å ha kampen om sølvplassen som den mest spennende kampen i toppen. I årets sesong har vi i aller høyeste grad vært tilbake til den perioden. Denne helgen er det særlig søndagens hovedkamp som er aktuell, men også i bunnstriden får vi en virkelig nøkkelkamp i Eliteserien.

 

Opp fra sumpen?

Det er ikke godt å si om det er de som kjemper for sølv eller de som kjemper mot nedrykk som føler det største presset for å prestere. Det som i alle fall er sikkert er at både Lillestrøm og Sogndal er meget hardt presset foran helgens runde. Selv om de begge ligger over nedrykksstreken er det ikke mye som skal gå galt før de plutselig ligger under. Mens Sogndal kun har to poeng ned til Tromsø på 15. plass har Lillestrøm tre.

Denne helgen skal de to møtes på Åråsen. Som vi ser har de begge nå muligheten til å komme seg et stykke opp fra den sumpen de har havnet i. For Lillestrøm er motivasjonen muligens ekstra sterk. De kan med stolthet si at de er det laget som har vært lengst i den øverste divisjonen i norsk fotball – hvor de har vært siden opprykket i 1975. Hjemmelaget må ses på som favoritter i denne kampen, men en odds på 1,83 er noe slapt. Om du har tenkt å spille på kampen som en singel, sats heller på hjemmeseier med handicap 0-1 til 3,15 i odds.

 

En kan hektes av

To lag som ikke har vært en del av gullkampen i noen egentlig grad denne sesongen er Molde og Brann. Det er relativt skuffende for dem begge, men særlig for Ole Gunnar Solskjærs gutter. Denne helgen kan det som kan vise seg å bli et virkelig sterkt skudd for baugen komme når disse to skal møtes på Aker Stadion klokken 20:00.

Opp til Sarpsborg mangler Molde ett poeng, mens Brann mangler to. Om Sarpsborg skulle komme til å slå Stabæk på mandag vil det bety at en eventuell taper av denne kampen kan komme til å falle veldig langt bak i kampen om sølv. Selv om den kampen vil være langt ifra å være avgjort. Brann har hatt problemer på bortebane i august og september. De har avgitt poeng i tre av fem bortekamper. Molde har på sin side kun ett hjemmetap for Lillestrøm, i tillegg til tapet for Rosenborg å vise til i samme periode. Vi ser på Molde som såpass store favoritter at Tippetipset anbefaler å satse på en hjemmeseier til 2,05 i odds i denne kampen.

 

En spennende lørdag

Denne runden skjer det mer enn vanlig på lørdagen. Vi skal nemlig få se to kamper fra Eliteserien denne dagen. I den ene vil en overraskelse kunne gjøre søndagen langt mer interessant. Tromsø skal ta imot Rosenborg på hjemmebane, og vi minner om at bunnlaget fra nord er et av de tre som har slått Rosenborg i løpet av denne sesongen. Når de kunne slå dem på Lerkendal bør de definitivt kunne gjenta den bragden hjemme på Alfheim. Særlig i den pressede situasjonen de er i. Tromsø har tatt seg kraftig opp i løpet av de siste månedene. Til en odds på 3,60 synes vi det er verdt en innsats.

Også i Drammen skal det skje ting. Her skal Strømsgodset ta imot Odd. Det er nok ikke mange som tror at de to vil ha så mye mer enn æren å spille for i Eliteserien 2017 sin innspurt, men blant norske fotballinteresserte er det definitivt en kamp som kan gi konkurranse til Watford – Arsenal og Juventus – Lazio.