Flere Premier League overraskelser i vente?

Crystal Palace smalt til med det som udiskutabelt er sesongens mest overraskende seier så langt da de i forrige runde tok tre poeng hjemme mot Chelsea. Ikke bare var det ørnene sine første poeng – det var også deres første mål. Det får oss til å tenke over hvorvidt vi har flere overraskelser i vente denne runden. For spenningens del ønsker nok de fleste i så fall at den kommer mot et av lagene mot Manchester. Muligheten for nettopp det er faktisk ikke så aller verst…

 

Å knuse en måke med hammer

Før vi går løs på det som skal skje i toppen av tabellen skal vi se litt på kveldens kamp. West Ham skal nemlig møte Brighton. Dette er to lag som på dette tidspunktet bør gjøre alt for å unngå å komme ned til den nedrykkssonen de har klart å komme seg vekk fra. Å komme seg vekk derfra tidlig i sesongen kan være helt avgjørende for overlevelsen. Særlig West Ham sine supportere ville bli ekstremt skuffet om de skulle måtte bruke nok en første sesonghalvdel med å kjempe mot nedrykk. Den 15. plassen de ligger på er de nok ikke fornøyd med, og om vi ser på stallen har de heller ingen grunn til det.

Brighton er nok derimot fornøyd med å holde seg i området rundt sin nåværende 14. plass. To hammere skal møte en enslig måke, og det på hammerlagets egen hjemmebane. West Ham har vist bedre spill i det siste, og nå vil de nok begynne å komme seg ut av nedrykksområdet langt tidligere enn de gjorde i fjor. 1,86 på seier til The Hammers er en veldig fair odds, og det synes vi at du kan gå for.

 

Laget som skuffer og laget som overrasker

Det er ikke veldig vanskelig å se seg ut laget som har vært den største positive overraskelsen så langt i Premier League 2017/18. Watford, som nå går inn i sin tredje strake sesong på øverste nivå, befinner seg på fjerdeplass. At de skal klare å kapre denne plassen, og dermed kunne komme til å spille i Champions League neste sesong, har vi ingen tro på. Men vi minner om at det bare er to sesonger siden sist vi ble overrasket over hva et nesten nyopprykket lag med dyrelogo kan prestere.

Manchester City sin storseier er fremdeles det eneste tapet Watford har gått på – til tross for at de har møtt både Arsenal og Liverpool. Denne uken er det Chelsea sin tur. Etter at de gule endte med å slå Arsenal i forrige runde synes vi det frister veldig å satse på uavgjort til 5,50 i odds. Det er ikke bare på grunn av Watfords prestasjoner. Chelsea har tross alt tapt for Burnley og Crystal Palace allerede.

 

Ingenting varer evig

En kamp som overraskende nok ser ut til å være en god kandidat til en overraskelse. Overraskelseslaget Burnley går litt under radaren på grunn av Watford sine gode prestasjoner. Men med kun ett tap også her kan det være grunn til å mistenke at laget med en av Englands aller hardeste supporterkulturer kan være i stand til å lage en overraskelse som få har sett for seg.

The Clarets ligger på syvendeplass med 13 poeng. Dette er nøyaktig samme sum som Arsenal, Liverpool og Chelsea. Om du ikke ville ha avfeid muligheten for at noen av disse skulle kunne ta poeng fra City, hvorfor avfeie Burnley?

Manchester City har kun én uavgjort i løpet av hele sesongen, men slike statistikker varer som kjent ikke evig. Vi vil ikke gå så langt som å anbefale en innsats på borteseier til 24,00 i odds, men en uavgjort til 11,50 virker faktisk ikke så ille. Når man må opp i et handicap på 0-3 for å bikke to i odds på seier til City kan man like gjerne gå for U.

 

Det kommer til å bli krise

På søndag er det Everton – Arsenal som åpner fotballdagen. For begge lag har sesonginnledningen vært en nedtur av nesten ubeskrivelige dimensjoner. Etter å ha brukt vulgære summer på nye spillere har Everton vunnet to usle kamper så langt. De siste rundene har endt med tap mot Burnley og uavgjort mot Brighton. Som for å gni såret godt inn med salt har de i tillegg prestert å tape poeng mot kypriotisk motstand i Europa League.

Arsenal har ikke gjort det fullt så ille, men det er ikke akkurat slik at deres supportere bestiger Big Ben i pur glede de heller. Uansett hva utfallet av denne kampen blir kommer minst et av lagene til å føle at det er en total krise i klubben. Det verste er at en slik situasjon gjerne fører til uavgjort, noe som er for dårlig for dem begge. Men til 3,65 i odds er det mer enn godt nok for oss.

PS: Visste du at disse to er klubbene som har vært lengst i Premier League? Arsenal har vært her siden 1919, mens Everton har vært her siden 1954.