Flere kamper kan definere sesongen

Vi har nå spilt nøyaktig ¼ av Premier League 2017/18. Det betyr at vi virkelig kan begynne å se hvordan sesongen vil se ut for flere lag. Det betyr også at vi går inn i en periode som virkelig kan komme til å definere hvordan sesongen vil se ut for de enkelte lagene fremover. Det er særlig tre kamper som skiller seg ut denne helgen: Slaven Bilic kan komme til å være arbeidsløs på mandag, Everton kan være inne i en kjempekatastrofe, mens Tottenham og Manchester United skal finne ut hvem som har overtaket. Vi ser på noen av de viktigste kampene.

 

Hvem skal følge City?

Rundens første kamp er nok også den aller mest spennende for de nøytrale. Tottenham og Manchester United har begge 20 poeng. Dette holder dem fem poeng under Manchester City på førsteplass. Siden vi må holde Manchester City som store favoritter i deres bortekamp mot West Bromwich er dette en kamp som kan være helt avgjørende for hvilket lag som kan være med i ryggen på Manchester City fremover.

For laget som eventuelt måtte tape kan det bli veldig tungt. De åtte poengene som kan komme til å skille dem fra førsteplassen vil bli veldig vanskelig å ta igjen senere i sesongen. Med 2,27 i odds på hjemmeseier på Olds Trafford ser Betsafe ut til å holde de røde djevlene som favoritter over et Tottenham med 3,55 i odds.

Når lagene med de to heteste toppscorerne møtes kunne det vært lagt opp for mye spenning. Harry Kane ser ut til å være et lite hakk skarpere enn Romelu Lukaku akkurat nå. Men ettersom han ikke skal spille denne kampen har vi troen på at Lukaku vil score det første målet. Det gir en odds på 4,30. Kampen starter klokken 13:30 på lørdag.

 

Bilic bør være nervøs

West Ham sin kroatiske sjef, som visstnok skal ha musikk, sigaretter og Jack Daniels som sin viktigste hobby, bør nå føle seg veldig presset i jobben. Seieren mot Tottenham i ligacupen på onsdag reddet nok jobben inntil videre. Men et tap hjemme for Crystal Palace vil etter all sannsynlighet bety kroken på døra.

Forrige sesong klatret de enormt i andre halvdel av sesongen, noe som til slutt gav dem en tiendeplass. Sammenlignet med første halvdel av forrige sesong ser vi ingen forbedringer denne gangen. Det er neppe hva som forventes. Det er fremdeles kun mot Chelsea Crystal Palace har scoret og tatt poeng, noe som definitivt vil gjøre smerten ved et tap verre. Bilic har vist før at det er i disse situasjonene han redder seg. Det får oss til å mene at 3,20 på borteseier i Crystal Palace – West Ham er en god odds.

 

Hva blir det til med Everton?

Mange av Evertons supportere peker på kampprogrammet når de skal unnskylde lagets utrolig dårlige innsats i sesongens første kvartal. Men det er ikke en unnskyldning som holder lenger. Ser man hver kamp for seg er det greit å ta ett poeng mot Manchester City og å tape for Tottenham, Arsenal, Manchester United og Chelsea. Men ser man det samlet er det enkelt og greit for dårlig for et lag som har brukt over 140 millioner pund på en sommer. Det gjelder i enda større grad når vi ser at de kun har klart å ta ett poeng i Europa League og ligger under Apollon fra Kypros på tabellen.

Koeman er nå historie. Om Everton ikke tar seg sammen kan også Premier League komme til å være historie for laget som har vært nest lengst i toppdivisjonen. Vi tror riktignok ikke at det vil gå så langt, men når de begynner å ta seg sammen er vanskelig å si. En bortekamp mot Leicester er vanskelig å spå. Det at de slo Leeds i ligacupen etter å ha vært ubeseiret i tre kamper på rad i ligaen lover ikke altfor godt. Dette er en av de kampene der det virker mest sannsynlig med uavgjort. Til 3,40 i odds hos Betsafe er det det vi kommer til å spille på.

 

Odds på vinner og nedrykk

Med kvartspilt sesong kan det også være verdt å ta en titt på oddsen for vinner og for nedrykk. De åpenbare kandidatene i hver enda av tabellen gir for lav odds til at det er noe det er aktuelt å satse på. Men om vi ser litt vekk fra dem finner vi mer interessante objekter. At Manchester United har 13,00 i odds som ligavinner med kun fem poeng opp til City synes vi at det er veldig vel verdt å satse på. Så stor er tross alt ikke avstanden. Det samme gjelder i bunnen. Der er oddsen på et nedrykk for Stoke nå på 6,50. For et lag som per i dag kun holdes over streken av målforskjellen synes vi det er verdt å satse i den retningen.