Europa går i gang

Denne helgen er det avspark i de siste store europeiske ligaene, nemlig Bundesliga, La Liga og Serie A. Det betyr at den europeiske fotballsesongen 2017/18 nå er i gang for fullt. Her ser vi nærmere på de tre ligaene og vurderer vinnersjanser og hvilke spillere du bør se opp for den kommende sesongen. Vi vil si noen ord om ligaen generelt før vi går gjennom de største kandidatene i tur og orden.

 

Serie A

Den italienske toppdivisjonen fremkaller fremdeles stor ærefrykt hos alle som har fulgt europeisk toppfotball i noen tid. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at ligaens anseelse har gått kraftig ned i løpet av de siste årene, ikke minst på grunn av dårlige resultater for de italienske lagene i de europeiske turneringene. Det er Juventus som har holdt den italienske fotballens rykte på et akseptabelt nivå i løpet av denne tiden, og vi må tilbake til sesongen 2010/11 for å finne sist gang et annet lag tok med seg tittelen. Den gangen var det AC Milan som ble Italias mestre, noe de åpenbart bygger opp en stall for å kunne gjøre nok en gang. Spørsmålet er om de har troppen til å klare det også denne sesongen.

 

Juventus

Den gamle damen fra Torino er også denne sesongen store favoritter til å ta med seg tittelen hjem, noe oddsen på 1,70 på dem som seriemestre hos Betsafe indikerer. Til tross for et sterkt favorittstempel er det verdt å ha i mente at de har mistet det som nok er verdens aller beste midtstopper i form av Leonardo Bonucci. Han har blitt erstattet av Mehdi Benatia fra Bayern München. Marokkaneren var på lån til Juventus forrige sesong, og da fikk han til sammen 12 kamper i alle turneringer. Utover dette tapet er ikke Juventus på noen måte svekket fra forrige sesong. Høyresiden er styrket kraftig med kjøp av vingene Federico Bernardeschi fra Fiorentina og Juan Cuadrado fra Chelsea, samt backen Mattia De Sciglio fra Milan. På midtbanen har det ankommet en kar som man bør holde øynene åpne for: 20 år gamle Rodrigo Bentancur har siden 2015 spilt 51 kamper for Boca Juniors. Dette er definitivt en spiller som kan komme til å få et gjennombrudd i Europa i løpet av kort tid, kanskje allerede denne sesongen.

 

Napoli

Med en odds på 5,00 som vinner av Serie A er dette den nærmeste utfordreren til Juventus ifølge Betsafe. Ingen spillere av noen nevneverdig viktighet har forlatt dem, men det har skjedd ting på innkjøpsfronten. Det største kjøpet er uten tvil av den 25 år gamle serbiske midtstopperen Nikola Maksimovic fra Torino for 20 millioner euro, noe som medfører et stort løft for laget som slapp inn 39 mål forrige sesong. Dette er i seg selv noe som gjør Napoli til et farligere lag enn de var den gangen. De scoret 94 mål, noe som er mest i hele ligaen og 17 mål mer enn Juventus. Det var kun fire poeng som skilte Napoli på tredjeplass fra Juventus på førsteplass, og det gapet kan meget godt bli mindre med en styrking av det defensive hos Napoli. Vi kan også gå ut ifra at den polske spissen Arkadiusz Milik vil ta flere og flere skritt denne sesongen. Etter å ha spilt 31 kamper og scoret 21 mål for Ajax i 2015/16 fikk han kun 17 kamper og fem mål for Napoli forrige sesong. Skrittet fra nederlandsk Æresdivisjon til Serie A er stort, og denne sesongen bør han være komfortabel nok på nivået til å hevde seg mer. Selv om en ny midtstopper definitivt styrker Napoli er det neppe nok til å vippe Juventus ned fra den store tronen. Et stort kjøp til kunne kanskje ha endret på situasjonen, men slik det står nå får vi følelsen av at Napoli mest av alt står stille.

 

AC Milan

Etter mange år ute av rampelyset som et av Europas aller største lag virker det som om de røde og hvite nok en gang er rede til å hevde seg som en av de aller største. Vi har allerede gått gjennom hva tapet av Bonucci betyr for Juventus, og at Milan har sikret seg den mannens tjenester er i seg selv noe som virkelig styrker deres muligheter i Serie A denne sesongen. Det blir i enda større grad sant når vi ser at Milan også har sikret argentineren Mateo Musacchio fra Villarreal. Han er midtstopperen som skal spille sammen med Bonucci denne sesongen, og milaneserne vil definitivt slippe inn få mål i løpet av sesongen med en slik duo. Sammen med backene Andrea Conti og Ricardo Rodriguez ser vi nå at Milan har pusset opp hele forsvarsfireren sin.

I angrep har de også styrket seg kraftig gjennom kjøpet av 21 år gamle Andre Silva fra Porto, som har vært linket til mange store klubber i tillegg til Milan. Det samme kan dog gjerne skje med han som med Arkadiusz Milik i Napoli, ved at han kan komme til å trenge tid for virkelig å ta det steget opp som en overgang fra Portugal til Italia definitivt innebærer. Da kan tysk-tyrkiske Hakan Calhanoglu, som har ankommet fra Leverkusen, komme til å gå rett inn på nivået med en gang. Han vil sannsynligvis være en offensiv midtbanespiller gjennom det meste av sesongen, og her har Milan dessuten sikret seg en fantastisk frisparkskytter. Det gjenstår dog å se om Milan vil være samspilte fra første stund.

 

Konklusjon

Med en odds på 1,70 er det neppe særlig fristende å sette et sesongspill på Juventus som italiensk mester, særlig med tanke på at konkurransen fra Milan godt kan bli veldig sterk. Til tross for at Betsafe har satt oddsen på Napoli som seriemester lavere enn oddsen på Milan kan man veldig godt hevde at det er de siste som ser ut som den sterkeste utfordreren. Oddsen på Milan som seriemester ligger på 7,50, og når vi ser på troppen deres må Tippetipset bare anbefale å satse på dette. Toppscorertittelen kan godt havne i Milano den også, men da er det først og fremst Inters Mauro Icardi som er en het kandidat. Han er nå 24 år og har allerede scoret 73 mål for Inter siden 2013. At han får en fantastisk sesong kronet med toppscorertittel gir deg en odds på 5,00, noe som fremstår ekstremt fristende.

Italian Serie A

Serie A 2017 - 2018

20.08.2017 | 15:00

Event is not available

Bet on upcoming events

 

La Liga

Med unntak av entusiaster av andre ligaer er det stor enighet om at verdens beste liga i øyeblikket er den spanske toppdivisjonen. Real Madrid og Barcelona er selvsagt de fremste grunnene til at de kan smykke seg med denne tittelen, men også Atletico Madrid og Sevilla har stått for prestasjoner som har gitt Spania denne tittelen. Likevel er det helt klart at det ville være en stor overraskelse om tittelen skulle gå til noen andre enn Real Madrid eller Barcelona.

 

Real Madrid

Den spanske kongens klubb tok i fjor sin første tittel siden 2012, og sesongen deres har allerede blitt åpnet med to trofeer: De har allerede slått Manchester United i UEFA Super Cup og Barcelona i Supercopa. Dette er i seg selv et klart signal frem mot den kommende sesongen: Real skal ha gull i både Champions League og La Liga. Likevel må vi kunne si at de enn så lenge ser ut til å ha blitt en liten smule svekket av overgangsvinduet, noe som er en uvanlig situasjon. Både Morata og Danilo har reist til England, mens verken Theo Hernandez eller Dani Caballos, som er de to spillerne som har kommet inn, besetter deres posisjoner. Man kan nesten mistenke at det ligger en eller annen udetonert overgangsbombe og tikker der ute et sted, men til nå har den ikke slått til.

 

Barcelona

Om Real Madrid har blitt litt svekket av sine salg er det ingen tvil om at Barcelona har blitt massivt svekket av sitt salg av Neymar til PSG. Det som kanskje var verdenshistoriens beste angrepsrekke har nå altså blitt offisielt brutt opp, og ingen av de fire spillerne som har kommet inn er i nærheten av å kunne utgjøre noen fullgod erstatter for ham. I likhet med Real Madrid kan man altså også her mistenke at det ligger en udetonert overgangsbombe og tikker, og mistankene går dermed i retning av at det pågår en stor kamp mellom de to klubbene om signaturen til Monacos Kylian Mbappe. Oddsen på at han skal signere for Real Madrid ligger nå på 10,00, mens den for Barcelonas del ligger på 20,00.

 

Atletico Madrid

Det andre laget fra den spanske hovedstaden ligger et langt stykke bak Barcelona og Real Madrid på favorittlisten med sine 30 i odds. Likevel har historien vist oss helt klart at vi på ingen måte kan avskrive dem, og kjøpet av venstrevingen Vitolo fra Sevilla er noe som styrker dem utrolig mye. Det viktigste som har skjedd Atletico Madrid på overgangsmarkedet er kanskje likevel det vi ikke leser om i avisene, nemlig at Antoine Griezmann etter alle solemerker vil forbli hos dem. Franskmannen er ikke bare et være eller ikke være for Atletico, han er en veldig sterk outsiderkandidat til toppscorertittelen. Bak de tre åpenbare alternativene Luis Suarez, Lionel Messi og Christiano Ronaldo ligger han der med 30 i odds. Han er 26 år i det sesongen sparkes i gang, og alt tyder på at karrieren hans bare vil bli bedre og bedre. Det er helt mulig at han overrasker med en sesong som er sterk nok til å bli toppscorer.

 

Konklusjon

Akkurat nå er det tilnærmet umulig å si noe klart om hvorvidt det er Real Madrid eller Barcelona som må anses som den største favoritten til å ta tittelen i La Liga denne sesongen. Den kanskje viktigste grunnen til dette er at det internasjonale overgangsvinduet ikke vil stenge før natt til 2. september, og det er dermed uvisst hvem av dem, om noen, som vil legge store summer på bordet for en eller to store overganger. Slik det hele står akkurat nå må man kunne si at Barcelona fremstår marginalt svakere enn Real Madrid etter salget av Neymar, og Tippetipset vil dermed anbefale en innsats på Real Madrid som seriemester akkurat nå. Når det gjelder kampen om toppscorertittelen er det altså Antoine Griezmann, men en høy odds på 30, som fremstår som det mest fristende objektet. Det er definitivt et langskudd, men på ingen måte et utopisk et.

Primera División

La Liga 2017-2018

18.08.2017 | 20:15

Event is not available

Bet on upcoming events

 

Bundesliga

Av de tre ligaene vi tar for oss her er det ingen tvil om at det er Bundesliga som har den klareste favoritten. Med mindre det skjer noe veldig spesielt er det Bayern München som fremstår som den klart sterkeste kandidaten, og det er på mange måter heller et spørsmål om hvor klart de vil vinne enn om de vil gjøre det.

 

Bayern München

Medhi Benatia, som i fjor var utlånt til Juventus, er den eneste spilleren av en viss betydning som har forlatt de regjerende mesterne i det låneavtalen ble gjort permanent. Lånet av James Rodriguez fra Real Madrid for to år er på mange måter den sterkeste signeringen rødtrøyene har gjort denne sommeren, og han kan fremstå som en morsom outsiderkandidat til toppscorertittelen. Oddsen på at så skal skje er hos Betsafe på 26. For et så sterkt lag som Bayern München er kontinuitet gull, og en relativt rolig sommer er kun et godt tegn for dem.

 

Dortmund

Med 7 i odds på ligagull til Dortmund er disse det nærmeste Bayern München kommer en reell utfordrer. Den hengende spissen Maximilian Philipp fra Freiburg, midtstopperen Ömer Toprak fra Leverkusen og midtbanespilleren Mahmoud Dahoud fra Gladbach har til sammen kostet de gule 44 millioner euro denne sommeren. Avstanden opp til Bayern München var stor forrige sesong, og man bør ha veldig gode argumenter for å hevde at Dortmunds nysigneringer er store nok til å ta igjen dette forspranget selv om gapet definitivt bør bli mindre og en tredjeplass byttes ut med en andreplass. En god toppscorerkandidat har de dog i Pierre Aubameyang, men ryktene vil ha det til at det ikke er sikkert han vil være i Bundesliga ut sesongen. Dette gjør han selvsagt til en risikabel mann å satse på.

 

Konklusjon

De klare kvalitetsforskjellene mellom lagene gjør det vanskelig å finne spørsmål som er åpne nok til at sesongspillene har en god odds samtidig som de er realistiske. Den vågale kan selvsagt satse på Dortmund som seriemester til syv i odds eller RB Leipzig på en bedre sluttplassering enn Dortmund til 3,75 i odds. Et veldig godt objekt er 2,40 i odds på Schalke over Leverkusen. Det er dog på toppscorersiden vi finner de beste objektene: RB Leipzigs Timo Werner som toppscorer til 10 i odds fremstår meget fristende. Han kom på fjerdeplass som ny i klubben forrige sesong. Denne sesongen er han blitt 21 år og har nå spilt seg godt inn i laget. Han er en mann for fremtiden, og den fremtiden kan meget godt komme allerede nå. Tippetipset anbefaler å satse på han som toppscorer.

German Bundesliga

Bundesliga 2017-2018

18.08.2017 | 20:30

Event is not available

Bet on upcoming events