En går ned og en vinner

Det er nå kun fire runder igjen av Eliteserien 2017, og så snart helgen er ferdig vil det kun være tre. Ikke nok med det, når runden er over vil sannsynligvis to av tingene vi alle har visst vil skje endelig kunne bekreftes. Vi snakker selvsagt om Rosenborg som seriemester og Viking sitt nedrykk.

 

En seier er nok

Klokken 18:00 på søndag møtes Rosenborg og Stabæk på Lerkendal. At trønderne nå ligger ti poeng foran moldenserne på andreplass betyr at de vil sikre seg ligagullet ved å slå Stabæk. Med tanke på at gjestene er plassert på en trygg niendeplass uten noen realistisk mulighet til å bli en del verken av kampen mot nedrykk eller kampen for medalje vil nok dette være et lag med blikket festet på neste sesong. Rosenborg kommer nok neppe til å bryte sin seiersstatistikk i denne kampen. Vi tror fullt og helt på at trønderne vil gjøre dette uten noen tvil. Derfor setter vi noen kroner på seier til Rosenborg med ledelse på 2-0 etter første omgang. Dette gir en odds på 5,10 hos Betsafe.

 

En ytterst teoretisk mulighet

Før søndagens kamp ligger Viking ti poeng bak Tromsø. Siden det er nettopp disse to lagene som møtes vil uavgjort være nok til å avgjøre en gang for alle at siddisene blir å finne i OBOS-ligaen neste sesong. Om ikke det gjør vondt nok må det være utrolig smertefullt for dem om Sandnes Ulf i tillegg skulle komme til å rykke opp. At Viking kan komme til å bli lillebror i det forholdet er nærmest utrolig.

For at Viking skal klare å berge plassen i Eliteserien må de vinne samtlige av sine fire siste kamper. Dette er mildt sagt usannsynlig for et lag som har vunnet fire kamper i løpet av hele sesongen og aldri to ganger på rad. Til bunnlag å være har Tromsø tatt seg kraftig opp. Med seier her vil de til og med kunne komme seg vekk fra playoffplassen. Det tror vi at de vil klare, og vi setter dermed pengene våre på hjemmeseier med 1,46 i odds.

 

Klatrer Godset til bronse?

Før vi skriver noe om kampen går vi tilbake til 12. mai 2017. Ivar Hoff rykker ut med et leserbrev i Drammens Tidene der han slår fast at han tror Strømsgodset vil rykke ned fra Eliteserien denne sesongen. Han skrev at Strømsgodset har gått fra å være Norges best lag til å bli en parodi. Nå, rett før den 27. runden, er statusen at Strømsgodset ligger på fjerdeplass med kun tre poeng opp til Sarpsborg på medaljeplass. Ivar Hoff gjorde altså som han pleier, nemlig å ta feil.

Siden Sarpsborg sin målforskjell er bedre må nok Godset ta dem på poeng om de skal kunne ta bronsemedaljen. Da er de nok takknemlige for at de skal møte et Sogndal som fremdeles er en høyst levende del av nedrykkskampen. De ligger nå kun to poeng over Aalesund på 15. plass. Det er ikke mye med dette laget som tyder på at de skal kunne klare å stille opp mot et lag som har vist en så utrolig bedring i andre halvdel av sesongen som det Godset har gjort.

Har de først kommet så langt tror vi ikke at de kommer til å stoppe i løpet av de fire siste rundene, og det gjør at vi må se etter noe bedre enn 1,64 i odds på hjemmeseier. Godset er et lag som er på et nivå som er høyere enn Sogndal for tiden. Vi ser ingen grunn til ikke å velge objektet med 0-1 i handicap til 2,60 i odds for hjemmeseier.