Championship

Det er ikke uten grunn at det nest øverste nivået i England omtales som «The crazy league». Her pleier det å foregå svært mye, og det er helt umulig å vite fra runde til runde hva som vil skje. Det skjer ofte at et lag ligger på toppen av tabellen nesten hele sesongen for så å dette ned og miste opprykket helt mot slutten.

Championship består bestandig av en svært sjarmerende samling av lag. Alt fra gamle storheter til nye og ukjente lag som aldri har vært på dette nivået før pleier å møtes til dyst, og nostalgiske oppgjør som ville ha vært toppkamper for noen tiår siden er svært vanlige. Vi pleier også å få se mange hatoppgjør som er vel så intense som i Premier League, i Championship. Kamper som West Ham-Millwall, Derby-Nottingham Forrest og Aston Villa-Birmingham har blitt spilt i Championship de siste årene, og slike oppgjør får man se hvert eneste år.

De to øverste lagene rykker direkte opp til Premier League, mens de fire påfølgende lagene møtes til en kvalifiseringsrunde. Laget på tredjeplass møter laget på sjetteplass mens nummer tre og fire møtes i den andre kampen. Disse kampene spilles både hjemme og borte før vinnerne møtes til en opprykksfinale på Wembley. Vinneren her rykker opp til Premier League, og engasjementet fra tribunen i denne kampen er nok noe av det beste man kan oppleve i løpet av en sesong i engelskfotball.

Som spillobjekt gjør uforutsigbarheten Championship til en liga man skal vite hva man gjør for å kaste seg inn i med full kraft. Her snur formen svært fort, og overraskende resultater får man i så å si hver eneste runde. Mot slutten av sesongen er det ekstremt spennende å følge med på hvilke lag som får direkte opprykk og hvilke som kniver om kvalifiseringsplassene. At disse går ned til sjetteplass gjør at svært mange lag er involvert.