Å være, eller ikke være for Molde

Vi har en ny runde i Eliteserien fremfor oss, og denne helgen kan de fleste muligheter for reell spenning i kampen om gullet drepes. Men om det blir mindre spennende i toppen kan det bare bli mer spennende i bunnen.

 

Hektes Molde av?

Man kan selvsagt diskutere i hvilken grad Molde i det hele tatt har vært en reell del av gullkampen i Eliteserien denne sesongen, men på lørdag er det fare for at de i alle praktiske henseender vil være ute for godt. Det store rivaloppgjøret mellom Molde og Rosenborg har avspark klokken 18:00, og det må kunne sies at Rosenborg nok er større favoritter før denne kampen enn oddsen på 2,45 som tilbys på Betsafe reflekterer. Moldes form er ikke i nærheten av den samme som Rosenborg sin, så dette er en av de beste innsatsene du kan sette før denne serierunden. Selv om de har vunnet seks kamper siden den grusomme tapsrekken i mai tok slutt må vi huske at tre av disse seirene har kommet mot Viking og Tromsø. Før runden ligger Molde syv poeng bak Rosenborg, og et potensielt forsprang på ti poeng kan vi nok allerede slå fast at de ikke vil ta igjen.

Eliteserien

Molde - Rosenborg BK

12.08.2017 | 18:00

Event is not available

Bet on upcoming events

 

Kan Sarpsborg holde følge?

Om så skulle skje at Rosenborg slår Molde er det kun Sarpsborg igjen som kan se ut som en reell utfordrer. Denne helgen har de overkommelig motstand i Kristiansund, som er laget som for øyeblikket okkuperer playoffplassen. Sarpsborg ligger fem poeng bak trønderne, og de bør definitivt føle at de er nødt til å vinne denne kampen. Det vil nok de aller fleste også bli overrasket om de ikke gjør. Betsafe sin odds på 3,35 på seier for Kristiansund mot Sarpsborgs odds på 2,16 reflekterer dette. Alt tyder med andre ord på at Sarpsborg vil holde følge med Rosenborg også etter denne runden.

Eliteserien

Kristiansund - Sarpsborg 08

13.08.2017 | 18:00

Event is not available

Bet on upcoming events

Om Molde vinner

Men selv om Rosenborg er de store favorittene før kampen på lørdag er ikke stempelet på noen måte stort nok til at vi skal avvise en seier for Molde. I så fall vil vi få en veldig annerledes situasjon. Om vi tar det for gitt at Sarpsborg tar tre poeng vil dette bety at vi på nytt har en veldig spennende tabell der Sarpsborg ligger to poeng bak Rosenborg, mens Molde ligger fire poeng bak serielederen. Da er det virkelig kamp. Om det skulle skje at både Molde og Sarpsborg taper så kan vi nok slå fast at Eliteserien 2017 sin gullkamp er avgjort. Denne runden er med andre ord en virkelig nøkkelrunde.

 

Bunnen

Det gjelder i like stor grad i bunnen som i toppen. De aktuelle kampene i bunnstriden er Aalesund – Viking, Kristiansund – Sarpsborg, Sandefjord – Sogndal og Vålerenga – Tromsø. Til tross for at samtlige av de fire lagene på bunnen er spådd å tape runden vil det være overraskende om ikke noen av dem plukker både ett og tre poeng – spørsmålet er bare hvem. Viking ser på mange måter ut til å være laget som er mest i vinden for tiden, og det ser ikke lenger usannsynlig ut at de skal klare å redde plassen etter en patetisk første halvdel av sesongen. Oddsen på at de skal begynne den virkelige klatringen med en seier mot Aalesund på bortebane ligger på Betsafe på 3,45. Det eller en innsats på uavgjort til 3,55 i odds kan definitivt være objekter å vurdere og satse på. Det at Aalesund i løpet av juni, juli og august kun har vunnet en kamp er definitivt med på å styrke dette. Om noen av nedrykkskandidatene er i en posisjon til å overraske denne helgen er det Siddisene.