Portugiserne kan slå til igjen

Ingen kan si at det verken var heldig eller uventet da Portugal vant EM i fjor sommer. De hadde  den letteste veien som var mulig frem til finalen mot Frankrike. Med unntak av to av de aller største profilene på spiller- og managersiden har ikke portugisisk fotball klart å komme seg nevneverdig opp og frem over lengre perioder – selv om Porto sin seier i Champions League i 2004 står sammen med landslagets EM-tittel som et stort øyeblikk i landets fotballhistorie. Denne uken skal vi se litt på mulighetene for en ny og langt mindre overraskelse i forbindelse med Sporting Lisboas besøk i Torino.

 

Enorm forskjell

Til tross for at begge lag må regnes blant de mest kjente klubbnavnene i Europa er det enorm forskjell i hvilken suksess de har oppnådd i internasjonal fotball. Sporting Lisboas eneste europacupseier noensinne kom i cupvinnercupen i 1964 da de slo ungarske MTK Budapest 3-0 i Brüssel. Dette er en ganske klar kontrast til Juventus sine ni titler i Champions League, cupvinnercupen, UEFA Cupen, Supercupen og Intertoto Cup.

Mens Juventus sin spillerstall har en markedsverdi på over 540 millioner euro ligger Sporting Lisboa sin stall på 158 millioner euro. Juventus sine to spisser Gonzalo Higuain og Paulo Dybala er altså til sammen verdt mer enn hele Sporting Lisboa sin stall. Det er ingen tvil om hvem som har oddsen på sin side på onsdag.

 

Så hva er Sporting Lisboas muligheter?

Portugiserne kommer til denne kampen som en av rundens mest solide underdogs. Det er kun Celtic og Olympiakos, som møter Bayern München og Barcelona, som har høyere odds på seier. Men vi kan ikke akkurat si at Juventus kommer til denne kampen i veldig sterk medgang. De avsluttet før landslagspausen med å spille uavgjort mot Atalanta. Videre åpnet de etter den med å tape hjemme mot Lazio på lørdag. Dette har ført til at de nå ligger på tredjeplass med fem poeng opp til Napoli i Serie A – ligaen de har vunnet hver sesong siden 2011/12. I Champions League slo de Olympiakos som de skulle. Men at de denne sesongen ser ut til å være langt unna den europeiske eliten så vi da de aldri var i nærheten av å true Barcelona på Camp Nou.

Sporting Lisboa ligger på sin side på andreplass i den portugisiske ligaen. De er i likhet med Porto ubeseirede på de åtte første rundene. Etter landslagspausen begynte de mykt med en seier i cupen mot Oleiros. Med en stall som er langt mindre involvert i landslagsfotballen enn Juventus sin vil det være en ekstremt uthvilt gjeng som kommer til Torino. At begge lag står med tre poeng er selvsagt en stor moralboost i denne sammenhengen.

 

Oddstips

Til tross for at Juventus er favoritter hjemme mot Sporting Lisboa er det noen momenter med denne kampen som taler for at det kanskje ikke blir så lett for dem som mange spår. På Betsafe er oddsen på uavgjort mot det portugisiske hovedstadslaget satt til 5,40. Dette synes vi i Tippetipset er en god mulighet til å få inn noen kroner på et langskudd.

Legg igjen en kommentar