Cuptid er bombetid

I en uke uten internasjonal klubbfotball er vi nødt til å holde oss til det som skjer i de enkelte landene. Denne uken er det ligacupen vi får servert fra England. Turneringen som gjerne omtales nedlatende som Mikke Mus-cupen (særlig av de klubbene som allerede er slått ut) er den suverent minst prioriterte turneringen for de engelske topplagene. Dette åpner døren på vidt gap for mulige bomber. Muligheten for noe slikt i oppgjøret mellom Tottenham og West Ham er det vi skal se på her.

 

Spurs med annet å tenke på

Tottenham fortsetter å imponere. At de nå er en av Englands store krefter er hevet over enhver tvil. Mens de mellom 1993 og 2005 kun kom på øvre halvdel av tabellen ved fem tilfeller har de, med unntak av den dårlige sesongen 2007-08, kun havnet utenfor topp seks to ganger siden den gang. Denne sesongen ser det veldig sannsynlig ut at de vil havne foran Arsenal på tabellen for andre sesong på rad. Helgens store seier over Liverpool bekreftet det vi alle vet. I en sesong der de nok vil satse alt på Premier League og Champions League vil nok ligacupen være utrolig nedprioritert. At de skal møte Manchester United på lørdag og Real Madrid på tirsdag gjør det helt usannsynlig at vi vil få se et sterkt Tottenham i denne kampen – til tross for at vi snakker om et derby.

 

Bilic må skape entusiasme

Mens entusiasmen er ekstremt stor i den hvite delen av Nord-London er situasjonen en helt annen hos West Ham. Slaven Bilic reddet nok sin egen jobb med en sterk avslutning på fjorårssesongen. Men han var likevel en av Betsafe sine aller største favoritter til å bli den første manageren til å få sparken denne sesongen. Helgens veldig stygge hjemmetap mot Brighton får situasjonen hans til å se enda mer usikker ut. Særlig med tanke på hvordan tabellen ser ut etter ni runder spilt. Selv om det er tidlig kan vi allerede slå fast at de har gjort det for dårlig med åtte poeng. Det er samme sum som Everton på 18. plass. Det er kun målforskjellen som holder hodet deres over vann enn så lenge.

Både spillerne og supporterne har nå et desperat behov for å få entusiasme inn i laget. For et West Ham som ikke konkurrerer i noen andre turneringer enn ligacupen og Premier League på denne siden av nyttår kan denne lille cupen være en god mulighet til å få inn akkurat det. Likevel har heller ikke West Ham råd til å ofre altfor mye i en kamp som denne. At noen av de beste spillerne hviles holder vi for sannsynlig. Dog vil det neppe skje i like stor grad som hos Spurs.

 

Oddstips

Betsafe har satt oddsen på seier til Tottenham til 1,47. Dette ville ha vært et greit valg om vi hadde snakket om en kamp i Premier League, men en kamp i ligacupen er noe helt annet. En odds på 4,70 for uavgjort på Wembley synes vi virker som et objekt vi er villige til å sette penger på.

Legg igjen en kommentar