Arsenal tar seg sammen

For mange begynner Arsenal å fremstå som en parodi. En klubb som i utgangspunktet skulle ha alle forutsetninger for å være med på å kjempe om gull i Premier League faller fra hvert eneste år. Denne sesongen er ikke engang Champions League en del av terminlisten. Men en dårlig sesongstart kan være i ferd med å bli gjort opp for.

 

En start som ødela

Etter ti runder ligger Arsenal på femteplass med ni poeng opp til Manchester City. Etter all sannsynlighet er det for mye til at The Gunners vil komme i en posisjon til å blande seg inn i gullkampen i noen alvorlig grad. Men med en ikke veldig høyt prioritert Europa League og en helt uvesentlig ligacup som de eneste distraksjonene fra ligaen kan de satse alt inn mot hver eneste kamp.

Det kan vise seg å bli en stor fordel i lengden. Særlig mot klubber som må bruke store krefter på to fronter. Akkurat dette må motstanderne deres gjøre denne uken. Arsenal kommer bestandig i situasjoner der de ser ut til å rote seg vekk. Men med unntak av fjorårets sesong har de hatt en egen evne til å komme seg inn blant de helt store når det virkelig ser ut til å at de er hektet helt av alle muligheter.

 

En eksklusiv klubb

Manchester City er enn så lenge i en eksklusiv klubb i Europa. I de fem store europeiske ligaene (den engelske, tyske, franske, spanske og italienske) er det kun syv lag som fremdeles er ubeseirede. I tillegg til Manchester City er dette Napoli, Inter, PSG, Valencia, Barcelona og Atletico Madrid. Men av disse er det kun City, PSG og Barcelona som også presterer i Champions League ved å være ubeseirede der.

Selv om det er ekstremt imponerende står ikke slike statistikker for evig og alltid. For Manchester City blir dette en tøff uke. Først er det bortekamp mot et Napoli som nok mener de må vinne for å ha en mulighet i Champions League. Deretter skal de altså møte et Arsenal som jakter den virkelig store oppturen i en sesong der de har sviktet i de kampene der det virkelig gjelder. En mulig seier på Ethiad kan være den oppturen.

 

Oddstips

La oss ikke glemme at Arsenal faktisk ikke har en så veldig dårlig statistikk mot Manchester City. Forrige sesong ble det uavgjort på Emirates og ettmålstap på Ethiad i ligaen. Arsenal vant 2-1 i semifinalen i FA Cupen mellom disse to. Vi snakker med andre ord om to ganske så jevnspilte lag i kampene dem imellom – selv om ligaprestasjonene ikke viser dette.

Derfor vil en god odds på seier til Arsenal være noe å vurdere. Hos Betsafe finner vi ikke bare en god odds, men en veldig høy en. De har satt oddsen på seier til bortelaget Arsenal i denne kampen til 6,75. Til tross for at Manchester City er favoritter i denne kampen er det en odds som er så høy at det er vel verdt en innsats. Så underlegne er ikke Arsenal etter at City kommer fra en midtukekamp mot Serie A sitt beste lag.