Seier til hver hovedstad

Fotballen på de britiske øyer forbindes først og fremst med England. Likevel spilles det mye fotball også utenfor de engelske landegrensene, selv om noen av de ikke-engelske lagene spiller i det engelske ligasystemet. Til denne ukens dobbel skal vi bevege oss ut av England, selv om kun den ene av kampene spilles utenfor det engelske systemet. Vi skal nemlig til Wales og Skottland.

 

Hearts bør klatre

Det røde laget fra den skotske hovedstaden Edinburgh, Hearts, er tradisjonelt et av lagene som til en viss grad har klart å holde følge med Celtic og Rangers i det sportslige – selv om de aldri har klart å komme seg på linje med dem gjennom en hel sesong. Denne helgen spilles runde nummer åtte i skotsk Premiership. Hearts går til den runden med ni poeng på syv kamper. Det har gitt dem en syvendeplass så langt, en plassering de bør ha både mulighet og ambisjoner om å klatre langt opp ifra. Tre poeng vil potensielt kunne løfte dem ganske høyt opp på tabellen. Særlig med tanke på at både Hibernian og Rangers kan komme til å avgi poeng mot henholdsvis Celtic og Hamilton.

Det har kun blitt en fangst på fire poeng for dem i løpet av de tre siste rundene. 0-0 mot Aberdeen for tre runder siden er noe det står respekt av i og med at det er de som ser ut til å ha utnyttet Rangers sitt fall best i Skottland. 1-2 mot Hamilton i runden etter er heller ikke et dårlig resultat. Men at de kun klarte uavgjort mot Partick Thistle er noe som ser langt verre ut. Denne runden er det Dundee (som ikke må forveksles med Dundee United) som står for tur. St. Johnstone er det eneste laget de har klart å slå i løpet av denne sesongen, mens de i forrige runde kun klarte uavgjort mot jumboplasserte Kilmarnock. Dette er en oppgave som bør være ganske så overkommelig for Hearts.

 

Cardiff på vei mot Premier League?

I engelsk Championship er det divisjonens eneste ikke-engelske lag som har stått for det aller meste av de imponerende prestasjonene. I løpet av de ti kampene som har blitt spilt har The Bluebirds tatt syv seire og to uavgjort, noe som har gitt dem til sammen 23 poeng. Det eneste laget som har klart å slå waliserne så langt er Preston North End. Cardiff bekreftet de gode prestasjonene vi har sett fra dem på tirsdag. De møtte da andreplasserte Leeds hjemme og endte med å slå dem 3-1. Cardiff ble på den måten det andre laget som har slått Leeds i Championship 2017/18. Deres motstandere denne helgen er Derby County.

The Rams skulle i aller høyeste grad ha vært med på å konkurrere om opprykk denne sesongen. Det er selvsagt altfor tidlig å slå fast noe som helst. Men enn så lenge har de ikke vist oss noe som tilsier at de skal være med på den kampen. De ligger på 15. plass med en hengekamp til overs. I løpet av ni kamper har de vunnet tre, tapt tre og spilt tre uavgjort. Derby har nå vært i Championship siden sesongen 08/09, og det kan se ut som om de har grodd seg helt fast der nede. Inntrykket av de to lagene har langt på vei blitt bekreftet av det vi så av dem i ligacupen. I den første runden vant Derby kun 0-1 borte mot Grimsby fra League Two. I den påfølgende runden tapte de mot nedrykkskandidaten Barnsley. Cardiff gikk på sin side videre mot Portsmouth, men i andre runde gikk de på et merkelig tap mot Burton som ligger på 19. plass i Championship. Vi kan i alle fall slå fast at supporterne i Wales neppe savner verken Ole Gunnar Solskjær eller Vincent Tan.

 

Oddstips

Hver for seg er disse kampene i og for seg ganske så gode objekter, men slått sammen til ett blir de rett og slett veldig fristende. Hos Betsafe er oddsen på seier til Hearts borte mot Dundee satt til 2,02, mens seier til Cardiff hjemme mot Derby er satt til 2,01. Det betyr at et dobbeltspill på disse to gir en samlet odds på 4,06, noe som må sies å være en rimelig god uttelling.

Legg igjen en kommentar