De store er størst

Selv om nye lag kommer til og tidvis ryster de virkelig store er det sjelden de virkelig store lagene i europeisk fotball lar seg lure to ganger. Nettopp dette poenget er utgangspunktet for vårt tips til dobbel denne uken. Der er det Champions League som er i fokus.

 

De mest suksessfulle

Om man skal snakke om store europeiske lag ville det være meningsløst ikke å begynne med Real Madrid. De regjerende mestrene er også den med god margin mestvinnende klubben i Champions League og Europacupens historie, med 12 pokaler. På andreplass finner vi AC Milan med «bare» syv trofeer. Spanjolene har vunnet tre av de siste fire finalene i Champions League. Deres fem finaler siden tusenårsskiftet er mer enn noen annen klubb – i tillegg har de vunnet dem alle.

Selv om de kom litt dårlig ut i begynnelsen av sesongen ser de nå ut til å krabbe nærmere Barcelona på førsteplass i La Liga. Likevel kan det godt hende at de i utgangspunktet har kommet for langt bak sine katalonske rivaler. Det betyr at det er helt nødvendig for dem å kaste alle sine krefter inn i Champions League. Når de gjør det er det nok ikke mange som kan stoppe dem.

 

Spurvene kommer, men har mye å gå på

På onsdag er det London Real Madrid skal reise til. Da er det Tottenham som skal møtes på Wembley. Det er ingen tvil om at Spurs er en av klubbene som er i ferd med virkelig å reise seg – både i England og i Europa. Med en tredjeplass i Premier League og en andreplass med like mange poeng som spanjolene i Champions League ser vi kanskje konturene av noe som kan bli en virkelig storklubb om ikke altfor lang tid.

Men de har nok fremdeles en lang vei å gå før de kan regnes med blant de virkelig store. De tok med seg poeng fra Santiago Bernabeu, men at de skal klare å opprettholde slike resultater jevnt over i løpet av en sesong er nok mer tvilsomt. Det så vi et tegn til da de tapte for Manchester United denne helgen.

 

Portugal er i skyggen

Til tross for to store seire i internasjonal fotball med Portos seier i Champions League og landslagets EM-trofe forrige sommer er det nok ikke helt urimelig å si at Portugal er en av disse relativt store fotballnasjonene som nok må finne seg i å leve i skyggen av de virkelig store i all overskuelig fremtid. Det er langt mellom disse store suksessene selv om de har fostret det som kan være verdens beste spiller og det som kan være verdens beste manager i vår tid.

I forrige runde var Sporting Lisboa veldig nær ved å ta poeng i Torino mot et Juventus som gikk gjennom en liten formdupp. Siden den gang har det blitt en stor og en liten seier i Primeira Liga, uten at noen av lagene de møtte kan sies å være særlig anerkjente fotballmakter.

 

Juventus tilbake

For det var i en bitteliten periode med nedadgående form Juventus var i da de møtte portugiserne for to uker siden. Siden den gang ser de ut til å ha tatt seg betraktelig opp. De har knust både SPAL og Udinese, mens de denne helgen vant 0-2 borte mot et Milan som virkelig har en form som ikke står i stil til ambisjonene de bør ha. Selv i den litt dårlige perioden reddet Juventus seg inn mot slutten av kampen mot Sporting Lisboa. At de skal la seg pille på nesen mot et slikt lag to ganger på rad har vi ikke all verdens tro på. Til tross for at det nå er bortebane anser vi Juventus som større favoritter i denne kampen enn hva de var i forrige.

 

Oddstips

Det er en grunn til at de store er størst. Selv om de møter gode lag borte er det nettopp det å vinne slike kamper som gjør dem til lagene de er. Men de får likevel ganske høye odds i kamper som dette. Hos Betsafe er oddsen på seier til Real Madrid satt til 2,13. Seier til Juventus har fått en odds på 2,07. Det gir oss til sammen en odds på 4,41 for disse to kampene, og det er vel verdt en innsats.