Både skuffelsen og overraskelsen fortsetter

Noe av det morsomste med å følge med på de store europeiske ligaene i den første delen av sesongen er å se hvem som overrasker og hvem som skuffer. At det er i Italia vi finner en av sesongens aller største skuffelser så langt er det ingen tvil om. Den største overraskelsen er det dog større konkurranse om. Selv om vi neppe kan si at den største er i Premier League kan vi definitivt si at vi enn så lenge har å gjøre med en overraskelse i gul drakt. Før denne runden ser det ut til at begge deler vil fortsette.

 

Uakseptabelt av Milan

Før sesongstart spådde vi at den stolte gamle klubben AC Milan kunne komme til å reise seg for nok en gang å være med i kampen om tittelen i Serie A. Etter seriestarten å dømme er dette fremdeles langt unna å kunne bli en realitet. De røde og hvite har enkelt og greit levert en patetisk start på sesongen om vi sammenligner med hva de burde ha gjort etter å ha oppført seg som en gal ape på overgangsmarkedet.

Det har kun blitt fem seiere i løpet av de ti første kampene i ligaen. Det begynte godt med seier i de to første kampene før det ble tap mot Lazio i den tredje. Da Milan så vant de to neste trodde vi at tapet for Lazio ikke var noe å legge vekt på. Men så kom bortekampen mot Sampdoria. Der ble det tap med 2-0, og etter det fulgte de opp med kun å ta ett poeng på de tre neste kampen. Det ene tapet kom mot Inter, noe som gjør situasjonen ekstra sår. Til tross for at de slo Chievo i midtuken kan vi nok slå fast at det er en liten krise i den røde delen av Milano.

 

Juventus henter seg inn

Den gamle damen var den store favoritten til å ta gullet i Serie A før sesongstart. Men nå er oddsen på ligagull hos Juventus på 2,25 hos Betsafe mens oddsen på Napoli er på 1,90. Juventus lå fem poeng bak laget fra byen som forbindes med mafia, mat og Maradona. Men avstanden er nå redusert til tre poeng etter at Napoli og Inter spilte 0-0 forrige helg. Mens de to fremdeles er ubeseirede har Juventus ett tap, noe det ikke er all verdens grunn til å henge seg for mye opp i. Mens Milan har sluppet inn nest flest mål på øvre halvdel av Serie A er Juventus det laget som har scoret mest i ligaen til nå.

 

Premier Leagues morsomste

Watford er ikke bare Premier League sin største overraskelse, de er også blant de aller morsomste lagene å følge med på. Mot Liverpool, Arsenal, Manchester City og Chelsea har det blitt en uavgjort, en seier og to tap. De to store klubbene i blå drakt er de eneste som har klart å slå klubben med Elton John i styret frem til nå. Det betyr at Watford ligger på sjetteplass med kun ett poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Kan de virkelig konkurrere om en plass i Champions League? Neppe, men en plass i Europa League kan de begynne å snuse på.

 

Merkelige Stoke

Et av ligaens merkeligste fenomener har vist seg å være Stoke City. Ingen ble overrasket over at de tapte for Everton i åpningskampen. Men når vi har sett resultatene som har kommet siden kan vi slå fast at det faktisk var en svak forestilling. De fortsatte nemlig med å vinne mot Arsenal, og etter å ha spilt uavgjort mot West Bromwich fulgte de opp med uavgjort mot Manchester United. Etter det har det gått heller dårlig, med tap for Bristol City i ligacupen, seier mot Southampton i ligaen og tap for Chelsea, Manchester City og Bournemouth. Et lag som slår Arsenal og spiller uavgjort mot Manchester United klarer altså ikke å prestere noe særlig mot så mange andre. Det betyr at de nå ligger på 17. plass med kun målforskjell som holder dem unna streken.

 

Oddstips

Juventus på besøk i Milano vil etter all sannsynlighet bare forlenge Milan sin periode med ekstremt dårlige resultater. Den gamle damen vil neppe la Napoli stikke lengre ifra nå. Watford viser ingen tegn til å ville slappe av riktig enda, og hjemme mot Stoke bør de fortsette den formen. Oddsen på seier til Juventus og Watford blir til sammen 4,08 hos Betsafe, og det synes vi det er verdt å satse på.