Sjokkovergang i Italia

James Rodriguez sitt lån fra Real Madrid til Bayern München gikk som nevnt i forrige uke totalt under radaren før det plutselig ble offentliggjort. Men Leonardo Bonucci sin overgang fra Juventus til Milan var på alle måter mer sjokkerende selv om det plutselig kom noen rapporter rett før det ble offentliggjort, og det skal nok mye til å toppe det sjokket i løpet av denne sommerens silly season.

Leonardo Bonucci, som av mange regnes som verdens beste forsvarsspiller, sin overgang fra Juventus til Milan var ikke bare overraskende fordi han tilsynelatende er solgt til en direkte konkurrent. Prislappen er kanskje det som har overrasket ekspertene mest av alt: Noe mer enn 42 millioner pund er en veldig lav sum i denne sammenhengen. Til sammenligning kostet David Luiz PSG 50 millioner pund i 2014, mens Kyle Walker nettopp har koster Manchester City det samme. Det er flere forsvarsspillere som ryktes veldig sterkt å flytte på seg. Oddsen på at Virgil van Dijk skal være Liverpool-spiller den 03/09 er nå lavere enn oddsen på at han skal spille for Southampton. Løsere rykter skal ha det til at Serge Aurier kan dra til Inter, Manchester United eller Juventus. Disse overgangene gir henholdsvis 5,00, 4,00 og 6,00 i odds hos Betsafe.

Leicester kan komme til å miste flere og flere av sine beste spillere etter dette vinduet, noe som betyr at det nok ikke vil være altfor mye igjen av seierslaget. De heftigste ryktene går selvsagt rundt Riyad Mahrez. Han har vært koblet til andre klubber mer eller mindre sammenhengende siden vintervinduet i 2016. Nå ser de, ikke overraskende, langt sterkere ut enn på lenge. Det er Roma og Arsenal som er de aller største favorittene til å sikre seg algerieren. Oddsen på at han skal bli Roma-spiller ligger i skrivende stund på 1,85, mens Arsenal får en odds på 2,50. De sterke ryktene som kobler Alexis Sanchez til Manchester City kan definitivt tas som en indikator på at Mahrez kan være erstatteren Wenger har sett seg ut. Oddsen på Sanchez til City ligger nå på 2,50, mens oddsen på at han forblir i Arsenal er på 2,25. En faktor som kan skremme klubber fra å signere Mahrez er selvsagt Afrikamesterskapet. I 2019 vil han nok reise til Kamerun for å representere Algerie, og det å miste en slik spiller i den perioden frister svært få.

Også Kasper Schmeichel kan være på vei bort, men disse ryktene er langt løsere. Oddsen på at han forblir i Leicester er så lav som 1,20. Kylian Mbappe kan også komme til England. Du får igjen 4,50 ganger innsatsen din om han signerer for Arsenal, mens en overgang til Manchester City vil gi deg det tidobbelte tilbake. Thomas Lemar linkes sterkt til Arsenal, og oddsen på at dette skal skje er nå så lav som 1,45.

Bonucci sin overgang har gitt oss en saftig påminnelse om at det skjer mange ting også utenfor England og Premier League transfers, og det er garantert mye mer som vil skje videre når det kommer til transfer news. Selv om Kylian Mbappe også kobles løst til Arsenal og City er det andre europeiske klubber han linkes sterkest til, om han drar noe sted i det hele tatt. Bak Monaco er det Real Madrid som gir den laveste oddsen, mens PSG gir en odds på 7,00. Andrea Belotti er nok Italias mest ettertraktede spiss. Svært mange klubber vil ha han fra Torino, og nå som Milan ser ut til å ruste seg opp for å vippe Juventus ned fra tronen er det de som er favoritter til å ha han i stallen neste sesong. En overgang til Milan gir en odds på 1,50. En overgang til Chelsea er dog ikke helt urimelig det heller, da dette gir en odds på 4,50.