Dobbel Championship

Man skal vite hva man gjør for å sette penger på en dobbel fra The Championship, men denne helgen er oddssettingen slik at vi ganske enkelt ikke klarer å dy oss. To lag i kjempeform skal møte to lag i dårlig form. Slikt kan det potensielt bli en pen premie av. Vi skal til kampene Bristol City – Leeds og Sheffield United – Reading.

 

Gammel storhet i nedgående form

I begynnelsen av sesongen lot vi oss imponere stort av Leeds. I de syv første rundene klarte de å unngå tap, noe som førte til at de klarte å holde seg på førsteplass helt til og med niende runde. Dette på tross av et tap mot Millwall i åttende runde. Med seieren mot Ipswich i den niende tenkte vi at tapet for Millwall så ut til å være en dårlig enkeltkamp.

Men de tre siste rundene har dratt denne illusjonen vekk foran øynene våre. Mot Cardiff, Sheffield Wednesday og Reading har det blitt tap. Det fascinerende med dette er at disse tre er lagene fra hvert sitt sted på tabellen. Cardiff ligger på andreplass, Sheffield Wednesday på 12. og Reading på 20. Det ser ut til at et eller annet plutselig har skåret seg dypt for Leeds – som i løpet av tre runder har falt fra første til sjetteplass. Om det fortsetter slik må vi vente enda lenger før vi får se den gamle kjempen tilbake på toppnivå.

 

Bristol City på vei tilbake

Ikke siden sesongen 1979/80 har Bristol City vært å se på toppnivå i engelsk fotball. Man kan i det hele tatt ikke si The Robins har utmerket seg på noen måte i løpet av de siste 47 årene – tilværelsen har i det store og hele handlet om å ligge på det nest høyeste eller tredje høyeste nivået. Men om de fortsetter som de har gjort til nå kan det komme til å endre seg. Etter 12 kamper ligger de nå på fjerdeplass med tre poeng opp til direkte opprykksplass. Sesongens eneste tap kom mot Birmingham i runde to, og i løpet av de fem siste kampene har de vunnet tre. De er i god flyt, og hjemme mot et Leeds i så dårlig form ser vi gode muligheter.

 

Dropp uavgjort!

Sheffield United har i år hatt god suksess med å gjøre det veldig mange vegrer seg mot å gjøre selv om matematikken taler sitt klare språk. De har nemlig satset alt på å unngå uavgjort. Tanken er like enkel som den er genial: Om man spiller to jevne kamper er det bedre å vinne én og tape én enn å spille uavgjort to ganger. Med åtte seire og fire tap har dette plassert dem på tredjeplass på samme poengsum som Cardiff, som bare har halvparten så mange tap som Sheffield United. The Blades kommer til denne kampen med tre seire på de fire siste kampene. De har blant annet slått serieleder Cardiff på hjemmebane samt tatt tre poeng mot erkerival Sheffield Wednesday på bortebane.

 

Hodet så vidt over vann

Etter at Reading kom på tredjeplass og tapte for Huddersfield i finalen av playoffen forrige sesong kunne vi ha ventet at de ville være med på å hevde seg denne sesongen også. Det har de mildt sagt ikke gjort. Selv om de har en kamp mindre spilt bør fansen være ekstremt bekymret over at de nå ligger på 20. plass med kun ett poeng ned til Birmingham på nedrykksplass. Selv om de slo et dårlig Leeds i forrige runde har de siste rundene vært katastrofalt dårlige. De har ikke vunnet siden de møtte Birmingham den 26. august. I løpet av tiden som har gått har de verken klart å slå Brentford, Millwall eller Hull som ligger på henholdsvis 18., 17., og 16. plass. En bortekamp mot Sheffield United lover ikke godt i en slik sammenheng.

 

Oddstips

To kamper mellom et hjemmelag i god form og et bortelag i dårlig form er naturlig nok gode objekter å undersøke når man skal levere en dobbel. I dette tilfellet vil vi mene at oddsen er satt ganske høyt – 2,10 på seier til Bristol City og 1,99 på seier til Sheffield United gir til sammen en odds på 4,18. Det er god uttelling på en dobbel, og det er denne vi anbefaler for denne helgen.

Legg igjen en kommentar